Μυτιλήνη- Μουσείο Τεριάντ: Λίγα βήματα πριν την επαναλειτουργία του

724903-teriade_mytilini.jpg

04-09-2016 2:35

Θετικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μουσείου Τεριάντ στη Μυτιλήνη. Οι οικονομικές εκκρεμότητες που ταλάνιζαν το Ίδρυμα για αρκετά χρόνια έχουν ήδη τακτοποιηθεί, ενώ σύντομα θα ορισθεί και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα αναλάβει την από εδώ και πέρα διεύθυνσή του.

Η κινητικότητα γύρω από το μοναδικό αυτό Μουσείο μοντέρνας τέχνης με τις συλλογές τού αείμνηστου δωρητή τεχνοκριτικού Στρατή Ελευθεριάδη– Τεριάντ ξεκίνησε με τη συνάντηση που είχε τον Μάρτιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης με τον διοικητή του ΙΚΑ Δ. Καλαματιανό, στην οποία είχε συζητηθεί το θέμα των συσσωρευμένων οφειλών του Μουσείου προς το ΙΚΑ.
Ακολούθησαν συναντήσεις με παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, για να φτάσουμε σήμερα στην κάλυψη -ύστερα από έκτακτή χρηματοδότηση από το Υπουργείο- του συνόλου των οικονομικών εκκρεμοτήτων του Μουσείου.
 
Επόμενο βήμα, προκειμένου το Μουσείο να ξεκινήσει πάλι κανονικά την λειτουργία του, είναι ο ορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για τον οποίο οι σχετικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...