Η «Μητέρα των Μαχών» στη Βόρεια Ελλάδα: Τσίπρας και Μητσοτάκης προετοιμάζονται για τη ΔΕΘ

724211-tsipras_mitsotakis.jpg

01-09-2016 7:53

Με το βλέμμα στραμμένο στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου βρίσκονται τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και η Νέα Δημοκρατία, καθώς η χώρα επιστρέφει στην… κανονικότητα των Μνημονίων κι ενώ αρχίζει ένα αρκετά δύσκολο φθινόπωρο, που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχεται ήδη τις εισηγήσεις των στενών συνεργατών του, σε μια προσπάθεια να καταρτιστεί μια ατζέντα στο τρίπτυχο οικονομία – δίκαιη ανάπτυξη – κοινωνική πολιτική.

Ωστόσο, όπως εκτιμούν έγκυρες πηγές, ο κ. Τσίπρας θα αποφύγει, σε κάθε περίπτωση, να επιδοθεί σε μια ακατάσχετη «παροχολογία», γεγονός που θα ερέθιζε επικίνδυνα τους πολίτες, καθώς είναι νωπές ακόμη και τώρα οι μνήμες του 2014, όταν ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγελλε από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου το περιβόητο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το οποίο έμεινε τελικά στα χαρτιά.

Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Τσίπρας θέλει να ανεβεί στη Βόρεια Ελλάδα όντας «καλά διαβασμένος και στο πλαίσιο αυτό συναντάται στις 12:00 το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη (01/09/2016), με τους εκπροσώπους του το Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τον Εμπορικό Σύλλογος της πόλης, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, καθώς και τη διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.

Σε δεύτερο χρόνο, αλλά σίγουρα πριν τα εγκαίνια της Έκθεσης, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να συναντηθεί και με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ενώ ήδη το Μαξίμου αναλύει και αξιολογεί τις προτάσεις της ΕΣΕΕ, τη στιγμή που αρχίζει να σφίγγει ο κλοιός των δανειστών με φόντο το εργασιακό.

Κατά τα λοιπά, το μόνο ίσως «όπλο» που έχει ο κ. Τσίπρας στα χέρια του και πρόκειται να ανακοινώσει κατά την ομιλία του στις 10/09 είναι η διατήρηση του μέτρου των 100 δόσεων, για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, αφού τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το κυβερνητικό επιτελείο δεν είναι διόλου ευνοϊκά ως προς τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...