Σαφές μήνυμα EuroWorking προς Αθήνα: Τελειώνετε με τα προαπαιτούμενα

723753-euroworking.jpg

30-08-2016 13:38

Σαφές μήνυμα προς την ελληνική πλευρά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, έστειλε το EuroWorkingGroup κατά την χθεσινή του συνεδρίαση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας (29/8) επισημάνθηκε προς την ελληνική πλευρά η ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων  που συνδέονται με τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, ούτως ώστε να λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου το ζήτημα του χρέους.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, το EWG κατέγραψε την έως τώρα «μικρή» πρόοδο στην υλοποίηση των 15 προαπαιτουμένων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει στη συνέχεια και πριν το τέλος του χρόνου, η συζήτηση για την εξειδίκευση των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, πάντως, ο ίδιος αξιωματούχος σχολίαζε ότι οι θέσεις των εταίρων της ευρωζώνης δεν είναι ακόμα σαφείς.

Όσον αφορά το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώθηκε ότι θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Εurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα.

Η θέση της Επιτροπής και των εταίρων στην ευρωζώνη είναι πως η υπόθεση αυτή δεν βοηθά στη διαπραγμάτευση και δεν φέρνει κανένα σύμμαχο στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένοι κύκλοι των Βρυξελλών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...