Τουρκική εισβολή στη Συρία: Τουλάχιστον 20 άμαχοι νεκροί σε τουρκικούς βομβαρδισμούς (Vid)

723408-turkey.jpg

29-08-2016 5:00

Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν χθες (28/8) από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και βομβαρδισμούς τουρκικών αεροσκαφών στη βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα διεξάγει επιχείρηση για να πλήξει την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και κυρίως τους Κούρδους πολιτοφύλακες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και 50 ακόμη τραυματίστηκαν από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές το πρωί στο χωριό Τζεμπ ελ-Κούσα, νοτίως της συριακής πόλης Τζαραμπλούς», ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπνέλ Ραχμάν.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων που έχει καταγραφεί από την έναρξη, την Τετάρτη, της τουρκικής επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» που έχει στόχο να εκδιώξει το ISIS από τα τουρκικά σύνορα και να εκδιώξει τους Κούρδους αυτονομιστές που μάχονται επίσης κατά του ISIS.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι τουρκικοί βομβαρδισμοί επικεντρώνονται νοτίως της Τζαραμπλούς, πρώην προπυργίου του ISIS στα τουρκικά σύνορα και πρώτης περιοχής που πέφτει στα χέρια των ανταρτών τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα.

Το χωριό Τζεμπ ελ-Κούσα βρίσκεται 14 χλμ. νοτίως της Τζαραμπλούς και τελεί υπό τον έλεγχο ντόπιων μαχητών που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις. Το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι μεταξύ των μαχητών αυτών υπάρχουν νεκροί από τον τουρκικό βομβαρδισμό. Ωστόσο η ΜΚΟ δεν είναι σε θέση να αναφέρει απολογισμό θυμάτων.

Προχθες (27/8) συγκρούσεις ξέσπασαν για πρώτη φορά μεταξύ τουρκικών αρμάτων μάχης και κούρδων μαχητών ή ανταρτών υποστηριζόμενων από κούρδους μαχητές στην περιοχή αλ-Αμαρνέ, επίσης νοτίως της Τζαραμπλούς.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...