Τι συζήτησαν Λαβρόφ – Κέρι

723237-lavrof-keri.jpg

28-08-2016 4:46

Οι Κούρδοι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να κατατμηθεί η Συρία, καθώς αυτό θα πυροδοτούσε μια αλυσιδωτή αντίδραση σε όλη την περιοχή, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες που είχε χθες με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζον Κέρι στη Γενεύη.

«Οι Κούρδοι πρέπει να παραμείνουν μέρος της Συρίας, μέρος της διαδικασίας διευθέτησης του προβλήματος, όχι ένας παράγοντας που θα χρησιμοποιηθεί για να κατατμηθεί η Συρία, διότι αυτό θα προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση σε ολόκληρη την περιοχή και κανείς δεν έχει συμφέρον να συμβεί αυτό», είπε ο Λαβρόφ.

Ο Τζον Κέρι δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα υποστήριζε την ανεξαρτησία των Κούρδων της Συρίας, ωστόσο σημείωσε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να συνεργάζονται μαζί τους.

«Υπήρξε μια περιορισμένη συνεργασία με μια συνιστώσα των κούρδων μαχητών. Αντιλαμβανόμαστε τις ευαισθησίες των φίλων μας στην Τουρκία για αυτό το ζήτημα», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Ο αντιπρόεδρος (των ΗΠΑ Τζο) Μπάιντεν μόλις επισκέφθηκε (την Τουρκία) και είχε εκτεταμένες συνομιλίες για αυτό, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί στη Συρία καθώς επιδιώκουμε μια πολιτική λύση».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr