Γαλλία: Συγγενής ενός δράστη της επίθεσης στη Σαρλί Εμπντό θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατία

723236-sarli_hebdo.jpg

28-08-2016 4:30

Ο συγγενής ενός εκ των εξτρεμιστών αδελφών που επιτέθηκαν στα γραφεία της σατυρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2015 τέθηκε υπό επίσημη έρευνα καθώς θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία και έχει προφυλακιστεί, γνωστοποίησε δικαστική πηγή.

Η πηγή αυτή ανέφερε ότι ο Μουράντ Χαμίντ βαρύνεται με υποψίες ότι προσπάθησε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο 20χρονος φοιτητής, που είναι Γάλλος υπήκοος και κουνιάδος του δράστη Σερίφ Κουασί, συνελήφθη στη Βουλγαρία τον περασμένο μήνα αφού γαλλικό δικαστήριο εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Στις βουλγαρικές αρχές, ο Μουράντ Χαμίντ, του οποίου η αδελφή Ιζανά είχε παντρευτεί τον Σερίφ Κουασί, είχε δηλώσει ότι ήθελε να κάνει «τουρισμό» και δεν είχε «καμία σχέση» με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο Χαμίντ ανακρίθηκε από τη γαλλική αστυνομία μετά τις επίθεση στη Σαρλί Εμπντό όπου ο Σερίφ Κουασί και ο αδελφός του Σαϊντ σκότωσαν 12 ανθρώπους προτού πέσουν νεκροί από αστυνομικά πυρά, ωστόσο δεν είχε προκύψει καμία εμπλοκή του.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...