Ο Ολάντ και όλοι οι ηγέτες του Νότου έρχονται Αθήνα

722174-tsipras-oland.jpg

22-08-2016 16:52

Τη διεξαγωγή μιας «Συνόδου της Νότιας Ευρώπης» τις πρώτες ημέρες Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, μετά από πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τη συμμετοχή σε αυτήν την του Φρανσουά Ολάντ, επιβεβαίωσε η Γαλλία.

«Θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου μια σύνοδος της Νότιας Ευρώπης, η οποία έχει προταθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την οποία ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

Υπενθυμίζεται ότι ελληνική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στην αρχή του μήνα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Ελλάδα ετοιμάζει μια σύνοδο κορυφής των χωρών της νότιας Ευρώπης για να συζητηθούν τα οικονομικά και τα μεταναστευτικά προβλήματα.

Η σύνοδος αυτή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ έχουν προσκληθεί σ’ αυτή η Κύπρος, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εδώ και έξι χρόνια μια οικονομική κρίση και επιβιώνει χάρη στα δάνεια των πιστωτών της. Η χώρα χρειάσθηκε πρόσφατα να διαχειριστεί μια χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική ροή που την οδήγησε να ζητήσει επίσης τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει μια οικονομική πολιτική στραμμένη προς την ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα στη διαχείριση των δημόσιων δαπανών.

Από την πλευρά της, η Αθήνα έχει εξάλλου καταγγείλει επανειλημμένα την έλλειψη βοήθειας από τις άλλες χώρες της ΕΕ για τη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr