Τραγωδία στην Αίγινα: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 77χρονος

721674-xeiristis_dikastiria_494_355.jpg

19-08-2016 15:42

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαραθώνια κατάθεση του 77χρονου που σύμφωνα με το Λιμενικό ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου που έπεσε πάνω σε τουριστική λάντζα την Τρίτη (16/08) στην Πέρδικα της Αίγινας, προκαλώντας την χειρότερη ναυτική τραγωδία των τελευταίων ετών.

Ευθύνες και στον 58χρονο καπετάνιο του πλοιαρίου «Αντωνία» που μετέφερε τουρίστες από την Πέρδικα της Αίγινας στο νησάκι Μονή το μεσημέρι της Τρίτης 16 Αυγούστου επιχειρεί να ρίξει ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου που διεμβόλισε τη λάντζα και παρέσυρε στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι πέντε ετών.

Στο απολογητικό του υπόμνημα προς την Ε τακτική ανακρίτρια, ο 77χρονος χειριστής, που μετά την παραίτηση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου – ο οποίος είναι πρώτος ξάδερφός του- εκπροσωπείται από τον Γιάννη Ηρειώτη, αναφέρει:

«Η πορεία πλεύσης μου ήταν από βορρά προς νότο και εισερχόμενος στη θαλάσσια ζώνη που παρεμβάλλεται μεταξύ της νησίδας Μονή και των δυτικών ακτών της Αίγινας, στη θέση Πέρδικα αντιλήφθηκα μηχανοκίνητο σκάφος να κινείται από τη θέση Πέρδικα προς τη νήσο Μονή, δηλαδή επί πορείας από Ανατολή προς Δύση. Ποτέ δεν πίστεψα ότι σκάφος κινούμενο αριστερά μου θα περάσει από την πλώρη μου. Η πορεία μου ήταν σταθερή, χωρίς να έχω τον οποιοδήποτε λόγο να πραγματοποιήσω τον οποιοδήποτε αιφνίδιο ελιγμό, αφού άλλωστε μετέβαινε για λόγους αναψυχής με φίλους σε κόλπο της νησίδας Μονής».

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το υπόμνημαΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...