Πακιστάν: Αεροπορικές επιδρομές κατά ισλαμιστών – Τουλάχιστον 11 νεκροί

721483-pa.jpg

18-08-2016 22:54

Η περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η επίθεση είναι απομακρυσμένη και οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπεται να μεταβαίνουν σε αυτή, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επαλήθευση του απολογισμού τον οποίο έδωσε ο στρατός.

Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 11 αντάρτες σε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Χάιμπερ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξάγει στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας εναντίον προπυργίων της εξέγερσης των ισλαμιστών.

Την Τρίτη (16/08), ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον άλλους 14 αντάρτες στην ίδια περιοχή.

«Έντεκα τρομοκράτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν οκτώ κρησφύγετα των τρομοκρατών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν καταστράφηκαν σε αεροπορικά πλήγματα ακριβείας και συγχρονισμένες χερσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε ο στρατός του Πακιστάν σε ανακοινωθέν του.

Η Χάιμπερ είναι μια από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών του Πακιστάν, όπου ο στρατός αναμετράται με τους πακιστανούς Ταλιμπάν και ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι πρόσκεινται στο δίκτυο της αλ Κάιντα από το 2004, αφού οι αντάρτες αναδιπλώθηκαν στο έδαφος του Πακιστάν μετά την επέμβαση στο Αφγανιστάν το 2001 της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο στρατός εξαπέλυσε τον Ιούνιο του 2014 μια επίθεση με στόχο να εξαλειφθούν οι βάσεις των ανταρτών στο Βόρειο Ουαζιριστάν, άλλη μια ημιαυτόνομη περιοχή των φυλών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...