Ο Ολάντ «αποθεώνει» Τσίπρα για το κρίσιμο βράδυ της Συνόδου Κορυφής τον Ιούλιο του 2015

721495-tsipras_olant.jpg

18-08-2016 21:47

Τα…καλά του λόγια για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας έγραψε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Σε βιβλίο το οποίο εκδόθηκε και περιλαμβάνει ιδιωτικές συζητήσεις των δυο συγγραφέων του Antonin André και Karim Rissouli με το Γάλλο πρόεδρο, γίνεται και αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, το κεφάλαιο «20» με τίτλο: «Ο φίλος Τσίπρας» είναι αφιερωμένο στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου του 2015, στις Βρυξέλλες.

Στο κεφάλαιο «21», με τίτλο: «Βοήθησέ με να σε βοηθήσω» ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρει: «Γύρω στις 6.00 το πρωί, οι συζητήσεις ήταν εντελώς μπλοκαρισμένες. Εκεί πίστεψα ότι θα τελειώσει άσχημα, διότι ο Τσίπρας ήταν στα όρια του και έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει παραπέρα.

Αυτό επιλύθηκε χάρη σε μια συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Τουσκ , τη Μέρκελ, και τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε».

Το βιβλίο περιλαμβάνει ιδιωτικές συζητήσεις, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από τις 17 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 24 Μαΐου 2016, των δύο συγγραφέων με τον κ. Ολάντ και βγήκε ήδη στις προθήκες των γαλλικών βιβλιοπωλείων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...