Έρχεται… φορολαίλαπα: Τι θα πληρώσουμε μέσα στους επόμενους πέντε μήνες

721126-eura1.jpg

17-08-2016 10:31

«Τσουνάμι» φόρων έρχεται να πλήξει από το φθινόπωρο και για τουλάχιστον πέντε μήνες το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν ένα ποσό που φτάνει συνολικά τα 23,296 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η φοροδοτική τους ικανότητα βρίσκεται στο «ναδίρ».

Κι ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να ζει στον δικό της «όμορφο κόσμο», οι δανειστές περιμένουν αποτελέσματα, βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει υπογράψει η Αθήνα.

Ωστόσο, οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ λένε πως το οικονομικό επιτελείο φοβάται για μια ενδεχόμενη «στάση πληρωμών», ιδίως από τη στιγμή που οι πολίτες έχουν κυριολεκτικά γονατίσει από το ανελέητο φορολογικό σφυροκόπημα. Αυτό το σενάριο προκαλεί έντονη ανησυχία, αφού θα σημάνει την ενεργοποίηση του αυτόματου «κόφτη» δημοσιονομικών δαπανών και τούτο θα οδηγήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, κάθε μήνα έως και τον Ιανουάριο του 2017, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν συνολικά 4,6 δισ. ευρώ σε φόρους. Το ποσό αυτό μειώνεται στα 3,3 δισ. ευρώ, ωστόσο, εάν τεθεί ως καταληκτικός μήνας για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού στο σκέλος των εσόδων ο Φεβρουάριος του 2017.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...