ΗΠΑ: Αποζημίωση μαμούθ σε οικογένεια Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά

721002-j.jpg

16-08-2016 21:35

Τα χρήματα θα κατατεθούν σε έναν λογαριασμό για την 4χρονη κόρη του, όμως η μητέρα της, η οποία εργάζεται ως νοσοκόμα για κατ’ οίκον φροντίδα ασθενών, θα μπορεί να λαμβάνει κάθε μήνα ένα ποσό για την εκπαίδευση της μικρής.

Ο δήμος της Νέας Υόρκης συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων στους συγγενείς ενός Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε κατά λάθος από έναν αστυνομικό τον Νοέμβριο του 2014, όπως έγινε γνωστό από έναν δικηγόρο της οικογένειας.

Ο 28χρονος Ακάι Γκάρλεϊ, σκοτώθηκε στη σκοτεινή σκάλα ενός κτηρίου στο Μπρούκλιν, καθώς ανέβαινε με τα πόδια επειδή το ασανσέρ δεν ερχόταν. Ένας αρχάριος αστυνομικός που περιπολούσε στο κλιμακοστάσιο, έναν όροφο πιο πάνω, πυροβόλησε καθώς άκουσε θόρυβο στη σκάλα.

Η σφαίρα εξοστρακίστηκε στον τοίχο και πέτυχε τον Γκάρλεϊ, ο οποίος ήταν άοπλος. Με αφορμή τον θάνατο του 28χρονου, όπως και σε άλλες περιπτώσεις με θύματα Αφροαμερικανούς, οργανώθηκαν διαδηλώσεις για να καταγγελθεί η αστυνομική βία σε βάρος της κοινότητάς τους.

Συνολικά, η οικογένεια θα λάβει περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια δολάρια: 4,1 εκατ. από τον δήμο, 400.000 από την εταιρεία διαχείρισης του κτηρίου και 25.000 από τον αστυνομικό Πίτερ Λιάνγκ, εξήγησε ο δικηγόρος Σκοτ Ρινέκι.

Ο 28χρονος Λιανγκ, που υπηρετούσε στην αστυνομία μόλις για 4 μήνες πριν από το περιστατικό αυτό, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας τον περασμένο Φεβρουάριο και αποτάχθηκε. Τον Απρίλιο ωστόσο άλλος δικαστής αναθεώρησε την καταδίκη του και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών με αναστολή και 800 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...