ΔΕΗ: Διευκρινήσεις για τον διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών (PDF)

720884-deh.jpg

16-08-2016 10:51

Σε διευκρινήσεις για το πρόγραμμα διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πελατών της προχώρησε με σχετικό δελτίο Τύπου η ΔΕΗ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, στις περιπτώσεις που κάποιοι πελάτες δεν προσέρχονται αυτοβούλως να διακανονίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους – αλλά αφού η εταιρεία αναγκάζεται να διακόψει την ηλεκτροδότηση τους – προκειμένου να γίνει επανασύνδεση θα καταβάλλεται το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 8 δόσεις κατ’ ανώτατο.

«Η εταιρεία εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής θέλησης, θα τους εντάξει στο πρόγραμμα “συνέπεια” με την έκπτωση του 15%. εφόσον στο εξής τακτοποιούν κανονικά τις οφειλές τους» προστίθεται.

Με αφορμή το νέο νόμο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ΔΕΗ επαναλαμβάνει ότι δεν θα αυξήσει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας – το μόνο στοιχείο του λογαριασμού που την αφορά και μπορεί να επηρεάσει.

«Τα λοιπά στοιχεία του λογαριασμού, όπως ΕΤΜΕΑΡ, Δημοτικά Τέλη κ.λπ. δεν αφορούν τη ΔΕΗ και η τιμή τους καθορίζεται από άλλους φορείς» διευκρινίζει, καταλήγοντας.

Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών μετά από Αποκοπή

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr