Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης «μπούκωναν» μεγαλοεκδότες με εκατομμύρια ευρώ για να σιωπούν

720217-123196-lavrediadis.jpg

12-08-2016 17:39

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς που συντάραξε την ελληνική οικονομία με πρωταγωνιστές τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Πέτρο Κυριακίδη παίρνει όπως όλα δείχνουν το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης έστω και με καθυστέρηση πολλών χρόνων.

Η περίπτωσή του Λ. Λαυρεντιάδη χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα. Η τακτική του, παρόμοια με αυτή του Κοσκωτά: «ζάλιζε» το χρήμα και αγόραζε τα πάντα, ότι κινιόταν. Μόνο που το μέγεθος της οικονομικής απάτης του Γιώργου Κοσκωτά, σε απόλυτους αριθμούς ήταν «πταίσμα» μπροστά στα δισεκατομμύρια που «τζόγαρε» ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.
 
 
Ο τότε ισχυρός άντρας ταίζε με χρυσές χορηγίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με τις οποίες ο καταζητούμενος σήμερα Πέτρος Κυριακίδης, εκπροσωπώντας προφανώς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που είναι και αυτός μπλεγμένος σε πολλά σκάνδαλα, έδιναν σε  εκδότες και καναλάρχες προκειμένου να εξασφαλίσουν τη σιωπή τους και τη συνενοχή στη λεηλασία της Proton Bank, η οποία πτώχευσε και τα σπασμένα πλήρωσε για μια ακόμα φορά ο Έλληνας φορολογούμενος
 
Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα μέσω της εταιρείας ΝΕΠ που χρησιμοποιούσε ως όχημα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ο Πέτρος Κυριακίδης, μοίραζε εκατομμύρια σε εκδότες, καναλάρχες και δημοσιογράφους. Δεκάδες εκατομμύρια από τα κλεμμένα της Proton Bank κατέληξαν στον ΠΗΓΑΣΟ του Φώτη Μπόμπολα, στο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου και στο VETO του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου καθώς και σε πολλά άλλα κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες. 
 
Όλοι, εκδότες και καναλάρχες φαίνεται πώς πήραν «μεζέ» – η ταρίφα ήταν από 10 έως 20 εκατομμύρια εκτός βέβαια από το συγκρότημά μας, νομίζοντας έτσι ότι θα απολάμβαναν ασυλία από τα ΜΜΕ. Στο μεγάλο αυτό φαγοπότι, όπως θα αντιλαμβάνεστε το μόνο συγκρότημα που δεν πήρε μέρος ήταν το δικό μας. 
 
Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος περιγράφει με λεπτομέρειες το χρονικό του μεγάλου σκανδάλου. Με ονόματα, διευθύνσεις και ποσά, τεκμηριώνει τη μεγάλη λεηλασία που συντελέστηκε. Τώρα το καυτό υλικό βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα κ. Νίκου Παντελή ο οποίος αναμένεται να ασκήσει κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των εμπλεκόμενων στο μεγάλο σκάνδαλο.
 
Οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο με τις μαϊμού συμμετοχές του Πέτρου Κυριακίδη θα κληθούν να επιστρέψουν εντόκως το σύνολο των ποσών που εισέπραξαν και το οποίο αποτελεί προϊόν εγκλήματος, εαν δεν γίνει, τότε θα παραπεμφθούν σε δίκη στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων.
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...