Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι εισβολείς της Μητρόπολης

717313-dikas-thes.jpg

01-08-2016 8:24

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές που έγιναν χθες Κυριακή (31/07) μετά την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης διακόπτοντας την κυριακάτικη θεία λειτουργία.

Σήμερα Δευτέρα, οι 26 συλληφθέντες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων στην πόληοδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια για το πλημμέλημα της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία. Πρόκειται για 19 γυναίκες και επτά άνδρες, νεαρής ηλικίας, ανάμεσα στους οποίους 17 Έλληνες και εννέα αλλοδαποί (από Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Μαρόκο).

Το περιστατικό της εισβολής φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με την κατεδάφιση του παλιού ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Γρ. Λαμπράκη, το οποίο ανήκει στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ήταν ένα από τα τρία οικήματα όπου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης (τα άλλα δύο ήταν το «Μανδαλίδειο» Μέγαρο του ΑΠΘ και μία 8όροφη ιδιωτική οικοδομή επί της οδού Καρόλου Ντηλ 34).

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους 26 συλληφθέντες έχει προγραμματιστεί στις 10 το πρωί συγκέντρωση από άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, στο τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, το οποίο τελεί υπό κατάληψη. Οι συγκεντρωμένοι αναμένεται να κατευθυνθούν με πορεία προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...