Βόμβες – πακέτο: Το delivery του τρόμου… – Έτσι χτυπούν οι τρομοκράτες στην Ελλάδα

717803-vomva.jpg

03-08-2016 7:24

Είναι βέβαιον ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα τουλάχιστον τα τελευταία δέκα – δώδεκα χρόνια δεν μοιάζουν σε πολλά με αυτές του παρελθόντος. Μία από τις πάμπολλες διαφορές τους εστιάζεται στο επίπεδο των τεχνικών γνώσεων αλλά και των ευρεσιτεχνιών αναφορικά με τις συνδεσμολογίες των εκρηκτικών μηχανισμών.

Θεωρείται, επίσης, βέβαιον ότι στο …βάθος των συνδεσμολογιών υπάρχει κάποιο είδος διασύνδεσης με κυκλώματα ποινικών, εγχώρια και εισαγόμενα, που έχουν …διδάξει τεχνογνωσία. Η τελευταία υπόθεση αποστολής βόμβας σε μορφή βιβλίου σε δικαστικό λειτουργό ξανάνοιξε τη συζήτηση περί των περίεργων βομβών και της φαντασίας όλων όσοι μετέρχονται τέτοιες μεθόδους παρουσίας στη δημόσια ζωή

Από το 45άρι στα δέματα

Τα πακέτα βόμβες είναι μια σχετικά νέα πρακτική σε μια χώρα που έχει μακρά ιστορία βομβιστικών επιθέσεων από τη μεταπολίτευση και μετά, αρκεί να θυμηθούμε τη «17 Νοέμβρη» με δεκάδες χτυπήματα στο ενεργητικό της -οργάνωση η οποία υιοθέτησε ως βασικό της όπλο τις ρουκέτες και το σαρανταπεντάρι- και τον ΕΛΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr