Φίλης – Παρασκευόπουλος αποδοκίμασαν την εισβολή αντιεξουσιαστών σε εκκλησία

717735-2563227.jpg

02-08-2016 22:06

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζουν την προσδοκία τους να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα με αυτό που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στη Θεσσαλονίκης, όταν αντιεξουσιαστές εισέβαλαν και διέκοψαν την λειτουργία, διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των υπό κατάληξη κτιρίων στην πόλη.

Οι δύο υπουργοί αναφέρουν στη δήλωση τους:

«Η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα. Η θρησκευτική ειρήνη και γαλήνη και η απρόσκοπτη άσκηση λατρείας της επικρατούσας στην Ελλάδα Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, αλλά και των άλλων θρησκειών, αποτελούν βασικές εγγυημένες αξίες στη χώρα μας. Η αποδοκιμασία πράξεων που διαταράσσουν αυτή την ειρήνη είναι αυτονόητη, πολύ περισσότερο όταν έχουν κινητοποιηθεί αρμόδιες υπηρεσίες δίωξης ασκώντας τα καθήκοντά τους. Ενώπιον των αυτονοήτων, νομίζουμε οι διευκρινήσεις είναι περιττές, ίσως και ανεπίτρεπτες στις παραμονές μιας δίκης.

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε ως μήνυμα παιδείας και δικαιοσύνης, την προσδοκία μας ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα διαταράξεων».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr