Εξέλιξη σοκ για τη σφαγή του ιερέα στη Γαλλία

716388-gallia-n95.jpg

28-07-2016 8:27

Ώρα με την ώρα τα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης φέρνουν στο φως νέα στοιχεία που αφορούν στη φρικιαστική επίθεση σε εκκλησία της Νορμανδίας, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει με τη ζωή του ένας ιερέας.

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν προειδοποιηθεί για το τρομοκρατικό χτύπημα τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

Ξένη υπηρεσία ανέφερε στις γαλλικές Αρχές ότι «ένας άνδρας ήταν έτοιμος να λάβει μέρος σε επίθεση σε γαλλικό εθνικό έδαφος» και συμπλήρωνε ότι ο συγκεκριμένος βρισκόταν ήδη στη Γαλλία και μπορούσε να δράσει είτε μόνος του είτε μαζί με άλλους.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν στα χέρια τους μια φωτογραφία του υπόπτου και κανένα άλλο στοιχείο, όνομα ή διεύθυνση κατοικίας για παράδειγμα, προκειμένου να τον εντοπίσουν. Την έστειλαν στα αστυνομικά τμήματα της χώρας αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό για να αποτρέψει την επίθεσή του.

Έχοντας επίσης πληροφορία για την ημερομηνία και το κίνητρο της επίθεσης, άρχισαν να ανακρίνουν ύποπτους για συμμετοχή σε τρομοκρατικούς κύκλους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Saint-Etienne-du-Rouvray, με τους δύο δράστες να κρατούν έξι ομήρους και κατόπιν να σφάζουν τον ιερέα Ζακ Αμέλ, μπροστά στο ιερό.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...