Εκλογικός νόμος – Μητσοτάκης: Ομολογία ήττας η αλλαγή του εκλογικού νόμου

714951-mitsotakis.jpg

21-07-2016 21:43

Για ιδιοτέλεια, πολιτικό τυχοδιωκτισμό και μικροπολιτικές σκοπιμότητες κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικά παιχνίδια με σκοπό να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία για την οποία εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε και αυτές γίνουν.

«Οδεύετε σε μια βαριά ήττα στις επόμενες εκλογές και γι’ αυτό προσπαθείτε να στερήσετε την εξουσία από τη ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Θέλουνε ακυβερνησία και παίζουν παιχνίδια με τους θεσμούς επειδή ξέρουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα ηττηθούν κατά κράτος, και προσπαθούν να διατηρήσουν την πρόσβαση στην εξουσία ακόμη και από θέση μειοψηφίας».

Ο εκλογικός νόμος δεν θα ισχύσει, γιατί θα βρει απέναντι μία συμμαχία πολιτικών δυνάμεων που θα ακυρώσουν στο σχέδιο για ακυβερνησία στην επόμενη Βουλή, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πολλοί δεν θα ήταν σε αυτή την αίθουσα εάν δεν υπήρχε το μπόνους των 50 εδρών», είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ. «Σε αντίθεση με την κρατούσα άποψη δεν υπάρχει μπόνους 50 εδρών για το πρώτο κόμμα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τραυματική για τη χώρα την εμπειρία της απλής αναλογικής, κατηγορώντας εκ νέου τον πρωθυπουργό και το κόμμα του για μικροπολιτικούς σκοπούς με την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Το μπόνους είναι σεβασμός στη βούληση των πολιτικών για το ποιος θέλει να τους κυβερνήσει. Η απλή αναλογική θα παράγει παράλυση και αστάθεια», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr