Πραξικόπημα Τουρκία: «Ξηλώνει» στρατιωτικούς και δικαστές το καθεστώς Ερντογάν

713681-turkishsoldiers.jpg

16-07-2016 17:58

Πάνω από 3.000 συλλήψεις στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και δικαστικών που διατελούσαν μέλη του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες, στη σκιά της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος που πραγματοποίησε μερίδα του τουρκικού στρατού αργά το βράδυ της Παρασκευής (15/07/2016).

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διοικητής επιχειρήσεων της Α΄ στρατιάς ταξίαρχος Εγιούπ Γκιουρλέρ και ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής Κωναταντινούπολης συνταγματάρχης Γκιουρτζάν Σερτζάν. Συνολικά έχουν συλληφθεί 2.839 στρατιωτικοί διαφόρων βαθμών.

Η κυβέρνηση καθώς και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνουν και σήμερα έκκληση στους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος να βγουν, όπως χτες τη νύχτα, στους δρόμους. Ειδικά ο Ερντογάν, το έκανε αυτό και μέσω ανακοίνωσης της Προεδρίας, αλλά και μέσω μηνύματος sms που έχει σταλεί σε μεγάλο αριθμό πολιτών.

Την ίδια έκκληση έκανε και ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά, ο οποίος αναφερόμενος στους επίδοξους πραξικοπηματίες, είπε: «Βομβάρδισαν την εθνοσυνέλευση και το χώρο, όπου βρισκόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Συλλήψεις έγιναν και στο τουρκικό Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς και στο Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr