Παρασκευόπουλος: Μέχρι να καταλήξουμε σε καταδίκες υπάρχει τεκμήριο αθωότητας

713142-paraskeuopoulos-2.jpg

14-07-2016 19:10

Στο θέμα των καταγγελιών για κυκλώματα στο χώρο της Δικαιοσύνης πήρε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της κύρωσης της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το έγκλημα στον Κυβερνοχώρο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης τυγχάνει να μιλάει νομικά. Τα περί κυκλωμάτων δεν τα έχετε ακούσει από εμένα και δεν πρόκειται να τα ακούσετε από τον υπουργό Δικαιοσύνης» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε ερώτημα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου, για την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Ζήμενς.

«Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε εντολή, έδειξε το ενδιαφέρον του για το πρόβλημα και με ενέπνευσε για να προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ. Ο ρόλος μας είναι να μιλήσουμε με νομική ορολογία. Οι ευθύνες ερευνώνται. Μέχρι να καταλήξουμε σε καταδίκες υπάρχει τεκμήριο αθωότητας», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και κατέληξε:

«Η υπόθεση είναι πολύπλοκη με πλήθος κατηγοριών και πλήθος κατηγορουμένων. Εφόσον γίνεται εξέταση ευθυνών θα απέχω από την διατύπωση οποιαδήποτε άλλης κρίσης και μάλιστα για υποθέσεις που έχουν χρωματίσει την πολιτική ιστορία του τόπου».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...