Πορεία εργαζομένων Λιπασμάτων Ν. Καρβάλης στην Αθήνα: Αντιδρούν στις μεθοδεύσεις Λαυρεντιάδη

712470-img_1790.jpg

12-07-2016 11:44

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης, στο κέντρο της Αθήνας, με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Στη συνέχεια, έχουν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εργαζόμενοι, που έφτασαν από την Καβάλα στην Αθήνα με λεωφορεία, κάνουν λόγο για «έγκλημα που συντελείται εις βάρος της εθνικής, της αγροτικής και τοπικής οικονομίας», καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Παρούσα στην πορεία των εργαζομένων είναι και η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ, λόγω της πορείας, παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην οδό Σταδίου.

Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα των εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗΣ

Με λεωφορεία κατεβαίνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Ν.Καρβάλης Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος τους από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Λαυρεντιάδη.

Εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι, της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας μας, αντιστέκονται μόνοι τους στα παράλογα σχέδια του εργοδότη χωρίς η κυβέρνηση να παρεμβαίνει ουσιαστικά ώστε να συνετίσει έναν εργοδότη που είναι υπεύθυνος για εκατοντάδες απολύσεις στη χώρα μας.

Αντιστέκονται στο θράσος του εργοδότη, που τους ζητά να απολυθούν οικειοθελώς !!! και να αποδεχθούν να μεταφερθούν σε τρεις εικονικές εταιρείες που ο ίδιος δημιούργησε, ως εργολαβικοί, καταστρατηγώντας κάθε εργασιακή σχέση δημιουργώντας συγχρόνως σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων όταν σε μια βαριά χημική βιομηχανία, θα εργάζονται μόνο εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Σήμερα προσπαθώντας να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων προχωράει σε μηνύσεις προς το σύνολό τους και ταυτόχρονα σε απολύσεις χωρίς καν αποζημίωση !!!

Δυστυχώς ενώ θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση να κινητοποιηθεί άμεσα και αποτελεσματικά, δεν το έπραξε και καμία ουσιαστική πρωτοβουλία δεν έλαβε και έχει τις ευθύνες της στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων, της Εθνικής, της αγροτικής καθώς και της τοπικής οικονομίας και δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, διότι το θράσος του κ. Λαυρεντιάδη από κάπου ενθαρρύνεται.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας, αύριο, Τρίτη 12/7/2016 και ώρα 12.00 με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, που στις 13.00 έχει προγραμματιστεί τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση. Κατόπιν όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Καλούμε για ύστατη φορά την κυβέρνηση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει επιτέλους όλες αυτές τις ενέργειες που χρειάζονται για να αποκλιμακωθεί η ένταση που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ»ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...