Τι συζήτησαν Τσίπρας και Ομπάμα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

711842-tsiprasobama1.jpg

09-07-2016 17:01

Το ζήτημα του ελληνικού χρέους, το Κυπριακό και το προσφυγικό ήταν τα τρία βασικά θέματα που συζητήθηκαν σήμερα, Σάββατο (09/07/2016) ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, στο θέμα του χρέους, ο κ. Τσίπρας επισήμανε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι για την Ελλάδα αποτελεί μείζον ζήτημα, προκειμένου η χώρα να αποκτήσει προοπτικές ανάπτυξης, ενώ αναφέρθηκε και στις τοποθετήσεις τόσο του ΔΝΤ όσο και των ευρωπαϊκών Θεσμών γύρω από την αναδιάρθρωσή του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ομπάμα έδειξε κατανόηση για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και προανήγγειλε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, με σκοπό να βρεθεί μια ουσιαστική λύση.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον πρωθυπουργό ότι η Ουάσινγκτον θα ασκήσει την επιρροή της, ώστε να υπάρξει μια ουσιαστική λύση.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο προσφυγικό, εξήγησε στον Αμερικανό πρόεδρο της προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να βοηθήσει του περίπου 60.000 πρόσφυγες που έχουν καταλύσει στον ελληνικό χώρο, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για την περαιτέρω επιτήρηση των προσφυγικών ροών από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Ομπάμα την ειδική ατζέντα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...