Στο μικροσκόπιο από το ΣΕΥΥΠ οι δαπάνες (και οι δωρεές) των νοσοκομείων Β. Ελλάδος από το 2010

344513-352641e878b81bdb5da09226f4df289d_l.jpg

16-06-2016 15:14

Σε πλήρη χαρτογράφηση των δαπανών των νοσοκομείων θα προχωρήσει το ΣΕΥΥΠ και θα παρέμβει ελεγκτικά όπου διαπιστωθεί οικονομική υπέρβαση. 

Παράλληλα, με έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ κ. Σταύρου Ευαγγελάτου ζητούνται οι όποιες αποφάσεις των ΔΣ όλων των νοσοκομείων αρμοδιότητας 3ης και 4ης ΥΠΕ που σχετίζονται με δωρεές υλικών χειρουργείου από ιδιώτες την τελευταία τριετία.

Στo πλαίσιo των εντολών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προς το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας- Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων που αφορούν στις δαπάνες των νοσοκομείων του ΕΣY, ο γενικός επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ Σταύρος Ευαγγελάτος, με εντολή του υπουργού Υγείας, μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου και πραγματοποίησε συσκέψεις με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και τους διοικητές των νοσοκομείων των δύο υγειονομικών περιφερειών.

Ζητήθηκαν τα στοιχεία που αφορούν σε όλες τις ετήσιες δαπάνες των νοσοκομείων, σχετικά με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών (σίτισης, καθαριότητας, φύλαξης, νομικές υπηρεσίες κλπ ), με προμήθειες υλικών, φαρμάκων, ραδιοφαρμάκων, αντιδραστηρίων, φίλτρων τεχνητού νεφρού και υλικών χειρουργείου καθώς και με δαπάνες λειτουργίας και μισθοδοσίας των απογευματινών ιατρείων από το έτος 2010 και μετά.ΠΗΓΗ : Onmed.gr