Ο ΙΣΑ τάσσεται υπέρ της ανεμπόδιστης συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των ιατρών

345069-3f8fa71e729c0ab978a13741da1b80ed_l.jpg

04-07-2016 11:42

Μέσω σημερινής ανακοίνωσής του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τάσσεται υπέρ της ανεμπόδιστης συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των ιατρών, της διαφάνειας, αλλά και της νομιμότητας, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να μάχεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ιατρών-μελών του.

Ο ΙΣΑ απηύθυνε επιστολή προς τον ΕΟΦ, στην οποία επισημαίνει ότι είναι αυτονόητο, στα πλαίσια της νομιμότητας και του κράτους δικαίου, ότι τόσο οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις όσο και οι αρμόδιες δημόσιες αρχές θα απόσχουν από οποιαδήποτε ανάρτηση που θα είναι αντίθετη με τα όσα δέχθηκε και επιτάσσει η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η απόφαση 5/2016 της πραγματικά ανεξάρτητης και συνταγματικά προστατευόμενης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι απολύτως ισχυρή και δεσμευτική, ιδίως για το ΣΦΕΕ και τα μέλη του, αλλά και τον ΕΟΦ που προσέφυγαν σε αυτήν, κάθε δε πιθανή παραβίαση των διατάξεών της συνεπάγεται, πέραν άλλων ευθυνών, τις προβλεπόμενες από το ν. 2472/1997 διοικητικές κυρώσεις.

Ο ΙΣΑ, ο οποίος ανέκαθεν τάχθηκε υπέρ της διαφάνειας και του ελέγχου στο χώρο της υγείας, θα συνεχίσει τον αγώνα υπέρ του δικαιώματος κάθε ιατρού να μετέχει ανεμπόδιστα σε διαδικασίες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης μέσα από επιστημονικά συνέδρια, τα στοιχεία των οποίων, εξάλλου κοινοποιούνται ανέκαθεν στον ΕΟΦ.ΠΗΓΗ : Onmed.gr

loading...