Νέα κόλπα με πειραγμένες αντλίες: Πώς επιτήδειοι επεμβαίνουν με εξελιγμένο λογισμικό

710213-venzini.jpg

04-07-2016 9:11

Ενα στα τρία πρατήρια πιάστηκε να κλέβει τους καταναλωτές από 7 έως και 15 λεπτά το λίτρο.

Σε έξαρση βρίσκεται πάλι η απάτη με την «κλοπή της μάνικας» και ήδη οι πρώτοι έλεγχοι που ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εντόπισαν ένα στα τρία πρατήρια να έχουν πειράξει τις αντλίες καυσίμων, αδειάζοντας από 5% έως και 11% τα ρεζερβουάρ των οχημάτων και τις τσέπες των οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου».

Αυτό διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Η απορία δηλαδή χιλιάδων οδηγών όταν φεύγουν από ένα πρατήριο πώς είναι δυνατόν να έβαλα 20 ευρώ βενζίνης και να μην έχει μετακινηθεί ο δείκτης βρίσκει απάντηση στους ελέγχους που κάνει το ειδικό όχημα.

Οι αποκλίσεις στις αντλίες κυμαίνονται από 5% έως και 11%.

Δηλαδή στα 50 λίτρα αμόλυβδης με τιμή 1,43 ευρώ το λίτρο ο οδηγός χάνει από 3,5 έως 8 ευρώ. Τα μαύρα κέρδη για τον επιτήδειο βενζινοπώλη είναι πολλαπλάσια αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος των ποσοστήτων που παρέχει με δόλιο τρόπο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιτήδειοι μέσα από παραθυράκια της νομοθεσίας ανοίγουν ξανά τα πρατήρια με άλλη επωνυμία ενώ δεν διστάζουν όπως συνέβη σε βενζινάδικο του Κορυδαλλού να σκηνοθετήσουν κλοπή και να αφαιρέσουν από τις δεσμευμένες για έλεγχο αντλίες τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Οι μορφές λαθρεμπορίας και νοθείας καυσίμων

Το 25% του ναυτιλιακού καυσίμου διοχετεύεται στην αγορά ως ντίζελ κίνησης.

Το 25% των εξαγόμενων πετρελαιοειδών επανεισάγεται στην αγορά «εικονικές εξαγωγές»

Το 15% του πετρελαίου θέρμανσης πωλείται ως κίνησης

Το 3,5% των αδασμολόγητων χημικών , μεθανόλη, διαλυτικά, χτησιμοποιείται για νόθευση των καυσίμων

Το 10% των βενζινάδικων σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες κλέβει στην αντλία

Το 30% των πρατηρίων που ελέγχθηκαν πριν από λίγες ημέρες από τη Διεύθυνση Μετρολογίας της Γεν. γραμματείας Βιομηχανίας κλέβει στην αντλία.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...