Το θρίλερ των φόρων: Έρχονται δυσάρεστες εκπλήξεις


04-07-2016 7:05

Καυτό φορολογικό καλοκαίρι είναι το φετινό, αφού οι φόροι πρωταγωνιστούν στη σκέψη και τη ζωή μας και πρόκειται να πραγματοποιήσουν αφαίμαξη της τάξης των 5 δισ. ευρώ το μήνα από την αγορά στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Αν αυτό δεν συμβεί, λόγω αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν ο κίνδυνος είναι να εκτιναχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου που σήμερα φτάνουν τα 90 δισ. ευρώ.

Με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οι ελεύθεροι επαγγελματίες διαπιστώνουν ότι το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν φέτος είναι πολύ υψηλότερο, λόγω των νέων αυξημένων ποσοστών προκαταβολής φόρου. Ταυτόχρονα, ήδη μισθωτοί και οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν μείωση μισθών και συντάξεων λόγω της αυξημένης παρακράτησης, και πάνω από 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν παραπάνω ΕΝΦΙΑ. Και όλα αυτά εν μέσω αυξημένης εισφοράς αλληλεγγύης, των έμμεσων φόρων και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων.

Ετσι, ενώ τα εισοδήματα μειώνονται οι φορολογικές απαιτήσεις μεγαλώνουν κάνοντας την πληρωμή των υποχρεώσεων όλο και πιο δύσκολη. Σε μια Ελλάδα που κατέχει τα πρωτεία σε κρατήσεις φόρων και εισφορών όχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά και μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ, καθώς για κάθε 100 ευρώ μισθού, τα 57 πηγαίνουν σε φόρους και εισφορές, οι φόροι συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ερχονται φουσκωμένα εκκαθαριστικά

Έως το τέλος του επόμενου μηνός θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του…

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ-ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!