Συρία: Νέο αιματοκύλισμα στο Χαλέπι – Δεκάδες νεκροί

709424-af.jpg

30-06-2016 20:01

Οι κυβερνητικές δυνάμεις επιδιώκουν εδώ και μήνες να θέσουν υπό πολιορκία το σύνολο της πόλης του Χαλεπιού και να αποκλείσουν την πρόσβαση στις οδούς ανεφοδιασμού προς τις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες.

Τουλάχιστον 70 μαχητές των κυβερνητικών δυνάμεων και οργανώσεων ανταρτών σκοτώθηκαν σε διάστημα 24 ωρών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων όπου επικράτησαν οι εξεγερμένοι στο βόρειο τμήμα της Συρίας, γνωστοποίησε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Κατά τη διάρκεια των μαχών στην αγροτική περιοχή Αλ Μάλεχ, στο βόρειο Χαλέπι, 39 αντάρτες, όπως επίσης και 30 στρατιώτες και μαχητές οργανώσεων που έχουν συμμαχήσει με τα κυβερνητικά στρατεύματα έχασαν την ζωή τους από χθες το απόγευμα, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, έπεσαν επίσης νεκροί, πρόσθεσε ο Ραχμάν, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό τους.

Εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, κυβερνητικά στρατεύματα, με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας, επιδιώκουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή Αλ Μάλεχ και να αποκλείσουν την κυκλοφορία στο οδό του Καστέλο, τον βασικό οδικό άξονα ανεφοδιασμού των συνοικιών των ανταρτών στο Χαλέπι. Ωστόσο για μια ακόμη φορά απέτυχαν.

Εδώ και δύο χρόνια, ο συριακός στρατός έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να ανακαταλάβει την περιοχή, χωρίς ωστόσο οι προσπάθειές τους να ευοδωθούν.

Ο φιλοκυβερνητικός ιστότοπος Al Masdar News (AMN) επιβεβαίωσε ότι «ο συριακός στρατός αποσύρθηκε από τις αγροικίες του Μάλεχ έπειτα από μία αντεπίθεση των ανταρτών με επικεφαλής το Μέτωπο αλ Νόσρα».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr