Συρία: Σφοδρές μάχες με τους τζιχαντιστές στη στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ Μπουκαμάλ (Vid)

708903-bukamal.jpeg

29-06-2016 8:07

Ανταρτικές δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, συγκρούονται με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μέσα στη στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ Μπουκαμάλ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν ειδικές δυνάμεις της Δύσης, ενώ αεροπορική υποστήριξη στα χερσαία τμήματα παρέχει η αμερικανική αεροπορία.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα τη Βρετανία, δηλώνει ότι η επιχείρηση με τη συμμετοχή ξένων αλεξιπτωτιστών, που αναπτύχθηκαν στην περιοχή με αεροκίνηση ελικοπτέρων, έγινε τα ξημερώματα.

Σκληρές μάχες έγιναν γύρω από το αεροδρόμιο Χαμαντάν που βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Αλ Μπουκαμάλ.

Ο Νέος Στρατός της Συρίας που έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες (28/6) ότι διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις, με αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της αναφερόμενης πόλης, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ευφράτη.

Η κατάληψη της Αλ Μπουκαμάλ αναμένεται ότι θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στις μετακινήσεις των τζιχαντιστών μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, οι χερσαίες επιχειρήσεις υποστηρίχτηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, κατά στόχων των τζιχανστιστών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...