Τσουνάμι φόρων περιμένει τους Βρετανούς μετά το Brexit

708772-ts.jpg

28-06-2016 18:21

«Η αβεβαιότητα θα τερματιστεί πραγματικά μόνο όταν καταλήξουμε σε μια συμφωνία για τη σχέση που επιθυμούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας»

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε ότι η Βρετανία θα πρέπει να αυξήσει τους φόρους και να μειώσει τις δαπάνες για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις που δημιουργούνται μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

«Οπωσδήποτε θα πρέπει να δώσουμε δημοσιονομική ασφάλεια στους πολίτες, θα πρέπει να δείξουμε στη χώρα και στον κόσμο ότι η κυβέρνηση μπορεί να ζήσει σύμφωνα με τις δυνατότητές της», δήλωσε ο Όσμπορν στο ραδιόφωνο του BBC.

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών, απάντησε: «Ναι, οπωσδήποτε».

Η Βρετανία χρειάζεται να καθορίσει κατεπειγόντως μια νέα σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως δεν θα πρέπει να ανακοινώσει την αποχώρησή της μέχρι να ξεκαθαριστεί ποιο θα είναι αυτό το νέο μοντέλο, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν μιλώντας σε ένα πάνελ επιχειρηματιών.

«Η αλήθεια είναι, για όλες τις επιχειρήσεις, ότι η αβεβαιότητα θα τερματιστεί πραγματικά μόνο όταν καταλήξουμε σε μια συμφωνία για τη σχέση που επιθυμούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», είπε ο Όζμπορν σε ένα συνέδριο που οργάνωσε η εφημερίδα The Times. «Και πιστεύω ότι αυτό είναι που χρειαζόμαστε τώρα κατεπειγόντως», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός υπουργός είπε ωστόσο ότι η Βρετανία δεν θα πρέπει να ενεργοποιήσει το άρθρο 50, δηλαδή την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ΕΕ, μέχρι να ξεκαθαριστεί η μορφή της νέας σχέσης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...