ΣΥΡΙΖΑ: Αδιάβαστος ο Κυρ. Μητσοτάκης για την ψήφο στα 17

708771-syriza.jpg

28-06-2016 18:18

«Ο πρόεδρος της ΝΔ κατάφερε τα ακατόρθωτα», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου

«Αδιάβαστο» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ψήφο στα 17.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «απαξιώνει τη νέα γενιά, θεωρώντας την ανίκανη να αποφασίσει για το μέλλον της», αλλά και ότι «καταχώρησε στη λίστα των “δικτατοριών” χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία».

«Πληροφορούμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στη μεν Αυστρία δικαίωμα ψήφου στις γενικές εκλογές έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το ίδιο ισχύει και στις τοπικές εκλογές σε ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας», τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Θα προτείναμε στον κ. Μητσοτάκη, πριν ξαναδοκιμάσει να παραδώσει μαθήματα ευρωπαϊσμού, να ρωτήσει τουλάχιστον τον πρόεδρο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, κ. Κυρανάκη, ο οποίος έχει δηλώσει την ένθερμη υποστήριξή του στην επέκταση του δικαιώματος ψήφου στα… 16, σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχει σχετική συζήτηση στους κόλπους του ΕΛΚ», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, παραπέμπει σε σχετική απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, βάσει της οποίας -συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- «καλούνται τα κράτη μέλη να εξετάσουν το ζήτημα της επέκτασης του δικαιώματος ψήφου στους 16χρονους, για όλες τις εκλογικές διαδικασίες». «Η μικροπολιτική και η λασπολογία έχουν και κάποια όρια», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr