ΝΔ για «Αυγή»: Ο ΣΥΡΙΖΑ των ψεμάτων έγινε ΣΥΡΙΖΑ των offshore

708765-nea-dimokratia.jpg

28-06-2016 17:58

Συνέχεια στο… χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων δίνει η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στην απάντηση της Αυγής για το θέμα που προέκυψε με την κυπριακή offshore, η οποία βρίσκεται στο μετοχικό κεφάλαιο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«H “Αυγή”, το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί, μετά τις αποκαλύψεις της Νέας Δημοκρατίας, τη συμμετοχή offshore εταιρίας στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ των ψεμάτων έγινε ΣΥΡΙΖΑ των offshore», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία προστίθεται πως αναμένει την απάντηση ποιο φυσικό πρόσωπο βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρία της «Αυγής»…

«Αυτά προς το παρόν…», καταλήγουν στη ΝΔ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της… επιστροφής με νέα ανακοίνωση, αφού το σίριαλ, όπως όλα δείχνουν θα έχει και άλλα επεισόδια.

Νωρίτερα, δε, σε ένα από αυτά η «Αυγή» διευκρίνισε πως υπάρχει εταιρεία κυπριακών συμφερόντων στο μετοχολόγιό της, όμως «ουδεμία σχέση έχει με τη Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, δανεισμό ή εγγύηση».

Η «Αυγή» στην ηλεκτρονική της έκδοση δίνει διευκρινίσεις για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του 2014, με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Φραγκιαδάκη, τι γνωρίζει για την κυπριακή offshore που βρίσκεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής και τι σχέση έχει αυτή με το δάνειο των 900.000 ευρώ.

Στην ανακοίνωση της Αυγής τονίζεται ότι «η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς έχει μόνο ένα δάνειο από την ΕΤΕ εδώ και 8 χρόνια, που εξυπηρετείται κανονικά και ανελλιπώς, με συνέπεια από 1,3 εκατομμύρια περίπου να έχει μειωθεί στις 900.000 ευρώ. Το 2014 η πολυμετοχική εταιρεία Αυγή προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετείχαν μέσω δημόσιας εγγραφής εκατοντάδες φυσικά και ελάχιστα νομικά πρόσωπα. Σ’ αυτή την αύξηση συμμετείχε και μία εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, η οποία αγόρασε 16.500 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη. Η εταιρεία αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ΕΤΕ, με το δάνειο των 900.000 ευρώ, ή με “εγγύηση” για κάτι άλλο».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr