Γεροβασίλη: Στη Βουλή εντός της εβδομάδας η πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο

708439-gerovalish.jpg

27-06-2016 15:27

Μέσα στη βδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη η πρόταση της κυβέρνησης θα λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η ίδια δήλωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε στάδιο τελικής επεξεργασίας.

Όπως υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κριτήριο των κομμάτων στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή θα πρέπει να είναι η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στον λαό.

«Η πρότασή μας για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας» δήλωσε ειδικότερα η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι «λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015».

«Η πρόταση της κυβέρνησης θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κίνα» ανέφερε επίσης η κ. Γεροβασίλη και προσέθεσε ότι «η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει, ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί».

«Η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στον λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων. Από τη ΝΔ δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...