Οι χώρες με τους περισσότερους παχύσαρκους στον κόσμο

344597-bdd04562203aae12ee10d5f991d28e2e_l.jpg

19-06-2016 22:36

Τον παγκόσμιο χάρτη με τα ποσοστά της παχυσαρκίας σε όλο τον κόσμο, καθώς και ποιες χώρες είναι πιο επιρρεπείς στα περιττά κιλά και ποιες όχι δημοσιεύει η βρετανική Telegraph.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προκαλούν έκπληξη, καθώς στην κορυφή βρίσκεται η Αμερικανική Σαμόα και άλλες χώρες που δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς όπως η Τόνγκα, οι Νήσοι Παλάου και το Κιριμπάτι.

Στην πραγματικότητα, το Κουβέιτ είναι το μοναδικό νησί που δεν βρίσκεται στον Ειρηνικό και έχει μπει στη λίστα με το Top 10. Υπάρχει ένα σαφές πρόβλημα της παχυσαρκίας στο Νότιο Ειρηνικό σύμφωνα με την έρευνα, καθώς το βάρος των ενηλίκων στην περιοχή είναι αυξημένο κατά τέσσερις φορές σύμφωνα με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Πολλοί αναφέρουν ότι πιθανόν υπάρχει μια προδιάθεση στους νησιώτες αλλά οι ειδικοί αναφέρουν ότι το γεγονός ότι έχουν επηρεαστεί από τους δυτικούς τρόπους διατροφής, όπως είναι το τηγάνισμα των ψαριών, είναι υπεύθυνο για την αύξηση των κιλών και τα φαινόμενα παχυσαρκίας.

Η λίστα με τις 20 χώρες που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας διαμορφώνετι ως εξής:

Αμερικάνικη Σαμόα

Ναουρού

Nησιά Κουκ

Τοκελάου

Τόνγκα

Σαμόα

Παλάου

Κιριμπάτι

Nησιά Μάρσαλ

Κουβέιτ

Άγιος Χριστόφορος και Νέβις

Μικρονησία

Μπαχάμες

Μπαρμπέιντος

Μπελίζ

Κατάρ

Αίγυπτος

Ηνωμένες Πολιτείες

Σαουδική Αραβία

Μπαχρέιν

Η λίστα με τις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στον κόσμο, όπου βέβαια πρωταγωνιστούν χώρες της Αφρικής και της Ασίας, έχει ως εξής:

Αιθιοπία

Μπαγκλαντές

Νεπάλ

Ερυθραία

Μαδαγασκάρη

Βιετνάμ

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Ινδία

Καμπότζη

Αφγανιστάν

Μπουρκίνα Φάσο

Νίγηρας

Λάος

Τιμόρ

Τσαντ

Μπουρούντι

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ζάμπια

Βόρεια Κορέα

Βιρμανία

 ΠΗΓΗ : Onmed.gr


loading...