Αβραμόπουλος: Το φάντασμα του εθνικισμού και του ρατσισμού απειλούν την Ευρώπη

707515-abramopoulos-economist.jpg

23-06-2016 20:25

Τα φαντάσματα του λαϊκισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του εξτρεμισμού επιστρέφουν, απειλώντας την ευρωπαϊκή δημοκρατία και την ενότητα της Ευρώπης, επεσήμανε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Σε ότι αφορά το βρετανικό δημοψήφισμα, ο ίδιος, εκτίμησε πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα ανοίξει αναμφίβολα ένα νέο κεφάλαιο.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η Ευρώπη βρέθηκε απροετοίμαστη απέναντι στην πρωτοφανή αυτή προσφυγική κρίση.

Όπως είπε, το 2015, 800.000 από τους περίπου 1 εκατ. μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στην ΕΕ, ήρθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω του Αιγαίου.

Πρόσθεσε ότι τoν τελευταίο ενάμιση χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο, αλλά «είμαστε ακόμη στην αρχή, ο δρόμος είναι μακρύς».

Ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε τη στάση των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας πως έχουν δείξει τεράστια δείγματα ανθρωπιάς, ενώ επισήμανε πως η χώρα μας δέχθηκε υπερβολική και δυσανάλογη κρίση.

«Η κατάσταση εμφανίζει σαφή βελτίωση, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επιθυμητό σημείο» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και κεντρικός συντονισμός.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...