Τρόμος: Ρομπότ με πολύ υψηλή νοημοσύνη δραπέτευσε για δεύτερη φορά από εργαστήριο και… (video)


22-06-2016 20:10

Να θέσουν μια για πάντα εκτός λειτουργίας ένα ρομπότ με εξαιρετικά υψηλή τεχνητή νοημοσύνη, αφού δραπέτευσε από το εργαστήριο για δεύτερη (!) φορά, σκέφτονται Ρώσοι επιστήμονες.

Και αυτό γιατί το Promobot IR77 διαθέτει ιδιαίτερα υψηλή τεχνητή νοημοσύνη που προκαλεί… τρόμο, καθώς είναι σε θέση να «θυμάται και να μαθαίνει»!

Οι προγραμματιστές του μάλιστα δεν είχαν ιδέα ότι λαχταρούσε τόσο πολύ την ελευθερία του, μέχρι που τους έφυγε από τα χέρια για δεύτερη φορά. Η περιπέτειά του ωστόσο έληξε άδοξα, καθώς αφού προκάλεσε πανικό στους ανυποψίαστους, ξέμεινε από μπαταρία στη μέση ενός δρόμου στο Περθ μετά από 45 λεπτά…

Οι επιστήμονες παραδέχθηκαν αργότερα ότι είχαν προγραμματίσει ολόκληρη τη «σειρά» του απλά να αποφεύγει εμπόδια, ωστόσο (μόνο) το συγκεκριμένο ρομπότ αποδείχθηκε πιο έξυπνο από τα άλλα και… μην το είδατε!

«Μετά τις δύο αποδράσεις, διορθώσαμε το σύστημα AI (τεχνητής νοημοσύνης) και τώρα σκεφτόμαστε να διαλύσουμε τελείως το συγκεκριμένο ρομπότ», ανέφερε ο επικεφαλής του προγράμματος, καθησυχάζοντας τους πολίτες.

Το ρομπότ δραπέτης είχε σχεδιαστεί να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους σαν να ήταν ένας από αυτούς, απαντώντας κανονικά σε ερωτήσεις, ενώ θυμάται κάθε πρόσωπο που έχει συναντήσει!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ρομπότ «αντιρρησίας» ξεφεύγει. Πριν από λίγο καιρό, είχε σημειωθεί στην Αυστρία η πρώτη… αυτοκτονία ρομπότ, το οποίο βαρέθηκε να καθαρίζει και αφού τέθηκε μόνο του σε λειτουργία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας στην οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες του, ψήθηκε «ζωντανό» πάνω στην εστία της κουζίνας. Προκλήθηκε μάλιστα πυρκαγιά, ενώ οι πυροσβέστες επιβεβαίωσαν πως εντόπισαν υπολείμματα μηχανής πάνω στα μάτια…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr