Φίλης προς Νικολόπουλο: Έρχονται προσλήψεις αναπληρωτών και διορισμοί 456 εκπαιδευτικών

707064-nikolopoulos986.jpg

22-06-2016 9:08

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προχωρεί στην πρόσληψη αναπληρωτών για το επόμενο σχολικό έτος με βάση την περσινή διαδικασία, καθώς και στις διαδικασίες διορισμού των 456 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοριστέων του ΑΣΕΠ του 2008, όπως υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην απάντηση που έδωσε στα ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκου Νικολόπουλου.

«Οι κείμενες διατάξεις για τον διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών πρέπει να επανακαθοριστούν-εναρμονιστούν. Στο πλαίσιο αυτό η μεταβατική περίοδος παρατάθηκε για το σχολικό έτος 2015-2016 μόνο για τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών από τους ισχύοντες πίνακες του ΑΣΕΠ 2008 για τους οποίους υφίσταται πάγια διοικητική υποχρέωση απορρόφησής τους», Αυτά, μεταξύ άλλων, ήταν τα πιο ουσιαστικά σημεία, στα οποία απάντησε ο Ν. Φίλης στον ερωτώντα Πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών Νίκο Νικολόπουλο, σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στην ερώτηση του εξέφραζε την αγωνία των γονιών και των εκπαιδευτικών πως την επόμενη διδακτική χρονιά, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μπει «λουκέτο» σε δεκάδες σχολεία, αν η τρόικα δεν εγκρίνει τουλάχιστον 10.000 διορισμούς.

Καλούσε επίσης τον Υπουργό Παιδείας να δώσει απαντήσεις-λύσεις στο θέμα που έχει προκύψει με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην απάντηση προς τον ανεξάρτητο Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο υπουργός Νίκος Φίλης αποκαλύπτει ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. «συγκροτήθηκε επιτροπή για τη μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων, για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου των μόνιμων διορισμών, των μεταθέσεων και των τοποθετήσεων εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και άλλων συναφών θεμάτων που σχετίζονται εν γένει με τη λειτουργία των φορέων που συναπαρτίζουν τις εν λόγω εκπαιδευτικές βαθμίδες».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...