Ντράγκι: Τα capital controls στην Ελλάδα μπορεί να χαλαρώσουν

706940-dragki.jpg

21-06-2016 18:40

Η νέα νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια, μπορεί να σταθεροποιήσει το τραπεζικό σύστημα και τελικά να οδηγήσει σε χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων, εκτιμά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε: «Η νέα νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς θα επιτρέψει στις τράπεζες την καλύτερη διαχείριση τους. Με τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τα capital controls θα μπορέσουν να χαλαρώσουν».

«Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν», επεσήμανε ο κ. Ντράγκι.

Αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα της Βρετανίας, ο κ. Ντράγκι σημείωσε: «Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη αποκτά ορμή αλλά η αβεβαιότητα είναι υψηλή και η προοπτική του πληθωρισμού παραμένει συγκρατημένη, έτσι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση αν χρειαστεί,

«Η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή και οι κίνδυνοι υποχώρησης είναι ακόμη σημαντικοί λόγω της κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας που παραμένει ευάλωτη και των γεωπολιτικών εξελίξεων», δήλωσε ο Ντράγκι στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της προοπτικής για τη σταθερότητα των τιμών», είπε. «Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία μέσα στα όρια της εντολής μας, αν χρειαστεί, ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας. Ιδιαίτερα, η ΕΚΤ είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα έπειτα από το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την ΕΕ».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...