Κόκκινα δάνεια: Ο «γαλάζιος» Τσακαλώτος, ένας υπόδικος τραπεζίτης και τα 9 δισ. ευρώ

706903-bank_1.jpg

21-06-2016 17:37

Η είδηση για το ποιες εταιρείες θα αναλάβουν την εκκαθάριση και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας 9 δισ. ευρώ των 16 «κακών τραπεζών» πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και των μέσων ενημέρωσης. Τυχαίο; Το Newsbomb.gr ξεδιπλώνει όλες τις πτυχές μιας ιστορίας με περίεργες συμπτώσεις και συνειρμούς… 

Τελικά σε αυτή τη χώρα όλα κυλούν σαν παραμύθι. 

Αν παρακολουθήσει κανείς τη διαδρομή που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη διαχείριση των 16 bad banks θα γεμίσει με αναπάντητα ερωτήματα και περίεργους συνειρμούς. 

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: 

Ικανοποιώντας κατά γράμμα τις επιταγές των δανειστών μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και η Τράπεζα της Ελλάδας παραδίδουν το σύνολο των κόκκινων δανείων 16 τραπεζών που βρίσκονται σε εκκαθάριση σε μια εταιρεία που δεν πρόκειται να βάλει ούτε ένα ευρώ και κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το κέρδος της.

Για να είμαστε ακριβείς, κανένας δεν έχει διευκρινίσει δημοσίως ούτε πώς θα πληρωθεί η νέα εταιρεία που αναλαμβάνει ως εκκαθαριστής, ούτε βεβαίως το ποσό των απολαβών της. 

Και όχι μόνο αυτό.

Υπάρχουν και άλλα αδιευκρίνιστα σημεία τα οποία παραθέτουμε:

Ένας από τους βασικούς μετόχους της νέας αυτής κοινοπραξίας είναι εξάδελφος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο «γαλάζιος Τσακαλώτος», όπως αποκαλείται ο Ορέστης Τσακαλώτος, ένας άνθρωπος που μαζί με τους πρώην συμμαθητές του από το Κολέγιο Αθηνών είχαν αναλάβει να κάνουν από το 2004 το σύστημα διαχείρισης οφειλετών και οφειλών (Debt Collection Software) των ίδιων τραπεζών που τώρα ανέλαβαν να εκκαθαρίσουν γιατί δεν εισπράττονταν τα χρέη και έγιναν κόκκινα δάνεια.

Αυτό κι αν είναι καταπληκτικό. Να επιλέγεται κοινοπραξία εκκαθαριστών από εταιρείες που έτρεχαν υποτίθεται τα προηγούμενα χρόνια τις εκκαθαρίσεις των συγκεκριμένων τραπεζών!!!

Για όσους δεν καταλάβατε, η ανώνυμη εταιρεία PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν ως μέτοχοι οι εταιρείες PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε. (Ορέστης Τσακαλώτος) και Hoist Kredit Aktiebolag, αντικαθιστά τους υφιστάμενους ειδικούς εκκαθαριστές και αναλαμβάνει τη διοίκηση του συνόλου των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι η κοινοπραξία PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων, θα διαχειριστεί κόκκινα δάνεια που συνολικά ξεπερνούν τα 9 δισ. Ευρώ.

Προσέξτε όμως:

  • Η Pricewaterhouse είχε ήδη πάρει από την Τράπεζα της Ελλάδος την εκκαθάριση δύο τραπεζών της Probank και της Πανελλήνιας Τράπεζας.
  • Παράλληλα, η Qualco είναι ελληνική εταιρεία επικεφαλής της οποίας είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, συγγενής του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Η Qualco έχει πάρει ήδη δουλειές από την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ και το ΤΤ.

Αυτούς δηλαδή που απέτυχαν να κάνουν τις εκκαθαρίσεις, τους ξαναφωνάζουν για να κάνουν τις εκκαθαρίσεις μέσω κοινοπραξίας!

Μιλάμε για ασύλληπτο σχέδιο. 

Βεβαίως κάποιοι «υποψιασμένοι» θα πουν ότι όλα αυτά γίνονται κατόπιν εντολών της BlackRock και των δανειστών μας, που είχαν απαιτήσει αυτή την εξέλιξη από το 2014. 

Το πρώτο ερώτημα που ευλόγως γεννάται είναι με ποια κριτήρια επελέγει ο ξάδερφος του κ. Τσακαλώτου; 

Υπήρξε κάποιος διαγωνισμός; 

Κι αν υπήρξε γιατί δεν έχει γίνει γνωστός με δημόσια ανάρτηση; 

Και το δεύτερο ερώτημα που γεννάται είναι για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του νέου εκκαθαριστή.

Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αυτής ορίστηκε κάποιος κύριος Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Για όσους ενδεχομένως δεν γνωρίζουν, πρόκειται για τον πρώην πρώτο αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου που δικάζεται στην Κύπρο, στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες μαζί με άλλα στελέχη της Τράπεζας για «συνωμοσία προς καταδολίευση και χειραγώγηση της αγοράς αναφορικά με “τη μη ενημέρωση του κοινού ότι οι κεφαλαιουχικές ανάγκες της Τράπεζας είχαν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το ποσό των €200 εκατ. που είχε ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου του 2012».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...