Με ευχολόγια, θαυμασμό για τη φτώχεια μας (!) και… μπόλικο τίποτα στις αποσκευές του ο Γιούνκερ

706850-2548104.jpg

21-06-2016 13:20

«Σούπα» υποσχέσεων η ομιλία Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν – «Σφίγγα» ο Γιούνκερ για τη δεύτερη αξιολόγηση: Δεν μπορώ να σας πω τίποτα, αλλά δεν συμφωνώ με το μέτρο των ομαδικών απολύσεων στην Ελλάδα

Σε μια γενικόλογη παρουσίαση των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και σε ένα διαρκές ευχολόγιο για την «ανάπτυξη που έρχεται» αναλώθηκαν οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας, σε μια ομιλία-καρμπόν από προηγούμενες τοποθετήσεις του, υποστήριξε ξανά ότι «η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και το β’ εξάμηνο του 2016 θα κλείσει με θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Για πρώτη φορά μετά από μια εξαετία τα δημοσιονομικά βρίσκονται σε μια πορεία υπεραπόδοσης».

 

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο ο κ. Γιούνκερ μίλησε για το κουράγιο του ελληνικού λαού «και κυρίως αυτών που είναι πιο φτωχοί από τους υπόλοιπους Έλληνες και Ευρωπαίους».

«Αυτό το οποίο κάνει η Ελλάδα δεν είναι ένα μήνυμα που οφείλει να καταβάλει τις Βρυξέλλες, είναι μια επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Γιούνκερ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ποτέ δεν συμμερίστηκα την παράλογη λογική η Ελλάδα να αποβληθεί από την Ευρώπη και γι’ αυτό χρησιμοποίησα όλα τα μέσα για να αποφευχθεί το Grexit». 

«Και τελικά εμείς ήμασταν αυτοί που νικήσαμε. Διοτί θα ήταν παράδοξο να εξαλειφθεί η Ελλάδα από τη ζώνη του Ευρώ. Εμείς τελικά νικήσαμε και η Ελλάδα στο εξής διανύει την αποσταση για να επιστρέψει στο δρόμο της ευημερίας και μένα αυτή η Ελλάδα μου αρέσει, αυτή που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη στην ευρωπαϊκή πορεία».

Εξέφρασε, δε, την ευχαριστία του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο «γιατί με στηρίξατε στην προσπάθεια αυτή. Ήταν πολύ σημαντικό να γνωρίζω ότι ο πρώτος των Ελλήνων ήταν μαζί μου».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχείρησε να διαβεβαιώσει τον Ευρωπαίο πολιτικό ότι «η Ελλάδα όπως φάνηκε και από την αξιολόγηση έχει πράξει και θα πράξει ό,τι της αναλογεί για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για την επιστροφή στο δρόμο της ανάπτυξης» ζητώντας, παράλληλα, τη «συμβολή των Θεσμών για την τόνωση της ρευστότητας στην Ελλάδα αλλά και να τεθεί σε εφαρμογη το πλάνο Γιουνκέρ για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να αρχίσει ουσιαστικά η συζήτηση για το θέμα ελάφρυνσης του χρέους, «όχι με την μορφή κουρέματος αλλα με βάση τους κανόνες του ESM».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr