«Τυράκι» η δόση των 7,5 δισ. ευρώ: Οι δανειστές απαιτούν εργασιακό Μεσαίωνα

705720-2507667.jpg

17-06-2016 6:14

Όσο κι αν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να πείσει τους πολίτες πως από το Σεπτέμβριο δεν θα επέλθει «Αρμαγεδδώνας» στα εργασιακά, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική: οι δανειστές και κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επιμένουν πως η δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας περνά μέσω των «μεταρρυθμίσεων» στην αγορά εργασίας.

Ήδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις διεμήνυσε πως η ΕΕ θα πρέπει να ποσοτικοποιήσει άμεσα τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού δημοσίου χρέους, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επήλθε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Μαΐου.

Το Ταμείο θέλει πάση θυσία στοιχεία και αριθμούς, για να βάλει τη σφραγίδα του στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ εμφανίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ως προαπαιτούμενο την αλλαγή του χάρτη στα εργασιακά της Ελλάδας.

Μάλιστα, ερωτηθείς για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων στην αγορά εργασίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ το επιβεβαίωσε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο πρόσθετα μέτρα απαιτούνται, τα οποία, όμως, θα εξειδικευθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τη διεθνή πρακτική (ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει). Όπως είπε, «τα μέτρα αυτά είναι αναγκαίο να διασφαλίζουν τα όποια οφέλη έχουν, μέχρι στιγμής, προκύψει στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας».

Εδώ, λοιπόν, διακρίνεται ακόμη μία ύπουλη παγίδα που επιχειρούν να στήσουν οι Θεσμοί σε βάρος της χώρας μας: Στο εξής οι δανειστές θα ζητούν ολοένα και περισσότερες αιματηρές μεταρρυθμίσεις, προσδοκώντας να δημιουργήσουν νέα εργασιακά ήθη, τα οποία θα προσιδιάζουν, όπως όλα δείχνουν, σε πρακτικές που εφαρμόζονται σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Όσο θα διατηρείται αυτό το ιδιότυπο καθεστώς «γαλέρας» στα εργασιακά, τόσο θα αποδεσμεύονται χρήματα, σίγουρα όχι, όμως, για να καλύψουν τις ανάγκες του ελληνικού κράτους, αλλά για να ξεπληρώνουν τα «θαλασσοδάνεια» προς τους οικονομικούς δολοφόνους μας. Επομένως, καθίσταται απολύτως προφανές ότι η πολυπόθητη δόση των 7,5 δισ. ευρώ δεν είναι παρά ακόμη ένα δόλωμα στο αγκίστρι του Κουαρτέτου.

Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση του κ. Ράις έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το εκτενές ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, το οποίο αποκάλυψε πρώτο προχθές, Τετάρτη (15/06/2016), τον εργασιακό Μεσαίωνα που επιθυμούν να επιβάλουν οι Θεσμοί και ιδίως το ΔΝΤ στη χώρα μας μέσω δέκα συνολικά μέτρων που καταλύουν δικαιώματα και κεκτημένα δεκαετιών.

Υπό το πρίσμα αυτό, γίνεται απολύτως κατανοητή πλέον η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, ότι «η συζήτηση για τα εργασιακά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...