Ιράκ: Εκατοντάδες τζιχαντιστές συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν από τη Φαλούτζα

704735-faloutza.jpg

13-06-2016 22:38

Περισσότεροι από 500 φερόμενοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν και κρατούνται, καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν τη Φαλούτζα, προπύργιο των τζιχαντιστών, έχοντας διεισδύσει στο πλήθος εκατοντάδων κατοίκων της πόλης που φεύγουν για να γλυτώσουν από τις σφοδρές μάχες στην πόλη.

«Συλλάβαμε 546 φερόμενους τρομοκράτες που προσπάθησαν να διαφύγουν, εκμεταλλευόμενοι τη φυγή εκτοπισμένων οικογενειών (οι οποίες εγκαταλείπουν την πόλη) κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Άλ Άνμπαρ, Χάντι Ρζάγιετζ, 50 περίπου χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης.

«Πολλοί μεταξύ αυτών είχαν στην κατοχή τους πλαστές ταυτότητες», δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο από τις νότιες παρυφές της Φαλούτζας, όπου οι ιρακινές δυνάμεις πολεμούν εδώ και τρεις εβδομάδες με στόχο την ανακατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος.

Μόλις έφθασαν στους τομείς που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, οι άνδρες –ανήλικοι και ενήλικοι– υποβλήθηκαν σε χωριστούς ελέγχους.

Ορισμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από λίγες ώρες, ωστόσο κάποιοι άλλοι παραμένουν υπό κράτηση προκειμένου να τους ανακρίνουν περαιτέρω οι ιρακινές αρχές.

Σημειώνεται ότι περίπου 50.000 άμαχοι είχαν εγκλωβιστεί στο κέντρο της πόλης έως την περασμένη εβδομάδα.

Ο ιρακινός στρατός άνοιξε το Σάββατο έναν ασφαλή διάδρομο στο νοτιοδυτικό τμήμα της Φαλούτζας για να βοηθήσει πολλούς χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν από την πόλη και να βρουν καταφύγιο στους καταυλισμούς εκτοπισμένων σε περιοχές ελεγχόμενες από την κυβέρνηση.

Περίπου 1.000 έως 2.500 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους παραμένουν πάντως στη Φαλούτζα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr