Πανηγυρίζει για την αξιολόγηση ο Τσιρώνης: Πετύχαμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια!

704412-tsironis.jpg

12-06-2016 19:30

Αφού ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, οι υπουργοί της κυβέρνησης τώρα εκφράζουν τη… χαρά τους που μας «έσωσαν».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο  αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης σημείωσε ότι «είναι βέβαιο ότι με διαπραγμάτευση θα πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό. Ήδη αποδείξαμε ότι ανταποκριθήκαμε σε δυσκολότερες συνθήκες και πέρυσι το καλοκαίρι και φέτος πριν από την αξιολόγηση. Να θυμίσω ότι ως χώρα δεν είχαμε πάρει αξιολόγηση από το 2014. Καταφέραμε με σύνεση και ομοψυχία να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Πετύχαμε να κρατήσουμε και την Ελλάδα όρθια και την κοινωνία όρθια ταυτόχρονα να πάρουμε και την αξιολόγηση».

Για τη συνταγματική αναθεώρηση που σχεδιάζει η κυβέρνηση, τόνισε ότι «είναι δέσμευση της κυβέρνησης» και ότι «δεν υπάρχει κάποιο κόμμα του δημοκρατικού τόξου που να πιστεύει ότι δεν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση, ότι δεν χρειάζονται θεσμικές αλλαγές στην Ελλάδα, όπως και η απλή αναλογική».

«Η απλή αναλογική να μπερδεύει κάποιους. Η απλή αναλογική δεν είναι κάτι εύκολο με την έννοια ότι η πιο απλή αναλογική είναι να πούμε ότι όλη η Ελλάδα είναι μια περιφέρεια. Αυτό βέβαια δεν γίνεται γιατί θα οδηγήσει σε άλλα προβλήματα τεράστια. Από την ώρα που βάζεις αριθμό εδρών σε περιφέρειες, αυτόματα διαχωρίζεις και μια φιλοσοφία. Για παράδειγμα, θέλει συζήτηση αν θα υπάρχουν Επικρατείας. Είναι και άλλα τέτοια θέματα. Επομένως πρέπει να είναι ένας διάλογος σοβαρός. Δεν είναι μια λέξη κενή περιεχομένου η απλή αναλογική», σημείωσε. 

Μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση, τόνισε ότι «εμείς διδάσκουμε δημοκρατία. Διδάσκουμε αγάπη εκεί που άλλοι ξέχασαν τις αξίες της Ευρώπης…», ενώ μιλώντας για τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται μεταξύ υπουργών για διάφορα θέματα, τόνισε ότι «προέρχομαι από τους Οικολόγους Πράσινους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν ότι η πολυφωνία είναι δύναμη. Και στη φύση είναι αναγκαία η πολυφωνία. Αντίθετα η μονοφωνία είναι εκείνη που τρομάζει…».

Αναφερόμενος στο «Κίνημα παραιτηθείτε», δήλωσε ότι «λένε ότι έχουν στόχο να μαζευτούν στο Σύνταγμα. Φανταστείτε ότι εμείς ως Οικολόγοι Πράσινοι όταν μιλούσαμε για συγκεντρώσεις θεωρούσαμε ότι αν έχουμε 10.000 ανθρώπους δεν είχαμε πετύχει. Θεωρούμε ότι είναι πραγματικά κρίμα για ένα κίνημα να μην έχει 10.000 ανθρώπους».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...