Τραγωδία: Έξι παιδιά πνίγηκαν κατά τη βάπτισή τους σε έναν ποταμό!

703378-potami-zibabue.jpg

08-06-2016 20:59

Έξι μικρά παιδιά πέθαναν, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, κατά τη διάρκεια της βάπτισής τους σε έναν ποταμό της ανατολικής Ζιμπάμπουε, ανακοίνωσαν σήμερα (8/6) οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

«Έξι παιδιά πέθαναν την Τρίτη κατά τη βάπτισή τους στο χωριό Μουρίγουο», στην επαρχία της Ανατολικής Μασοναλάνδης, ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τσάριτι Τσαράμπα, συμπληρώνοντας: «Η αστυνομία έχει θορυβηθεί πολύ από τον θάνατο αυτών των αθώων παιδιών. Συνιστούμε στους ανθρώπους να μην επιδίδονται σε επικίνδυνες πρακτικές υπό το πρόσχημα της ελευθερίας του θρησκεύεσθαι».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, τα θύματα μετείχαν σε μια ομάδα συνολικά εννέα παιδιών ηλικίας από 1 μέχρι 9 ετών που επρόκειτο να βαπτιστούν από δύο μέλη μιας χριστιανικής αίρεσης.

«Αφού αντιλήφθηκαν ότι τα παιδιά ήταν νεκρά, οι δράστες έφυγαν από την περιοχή, αλλά συνελήφθησαν. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας», σημείωσε ακόμα η Τσαράμπα.

Ένας περαστικός βρήκε τα πτώματα των έξι παιδιών, αφού προηγουμένως είχε συναντήσει τυχαία ένα άλλο παιδί που έτρεμε από το κρύο: ήταν μόλις τεσσάρων ετών και κατάφερε να βγει σώο από το ποτάμι…

Οι συνθήκες του θανάτου των παιδιών παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενδέχεται όμως να πέθαναν από το κρύο, αφού στη Ζιμπάμπουε μόλις μπήκε ο χειμώνας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι διάφορες αιρέσεις και οι γκουρού, που υποστηρίζουν ότι κάνουν θαύματα, γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στη Ζιμπάμπουε τα τελευταία χρόνια.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...