Τον… χαβά τους στην κυβέρνηση: Εντελώς ανύπαρκτο το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού

702980-gerovasili6.jpg

07-06-2016 13:54

Την ώρα που οι πληροφορίες εντός κι εκτός Ελλάδας δείχνουν ότι οι δανειστές θα απαιτήσουν εν όψει της επόμενης αξιολόγησης εκ βάθρων αλλαγές στο εργασιακό, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σπεύδει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί.

«Το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού είναι εντελώς ανύπαρκτο στην επόμενη αξιολόγηση», είπε η κ. Γεροβασίλη και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «αντί να υπερασπίζεται τα προαναφερθέντα «που δεν απειλούνται από κανέναν», να πάρει θέση για τις ομαδικές απολύσεις, το lock out και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την προσπάθεια να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ένα κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, που αφορά την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στην επόμενη αξιολόγηση», πρόσθεσε η ίδια, για να τονίσει στη συνέχεια: «Το ζήτημα αυτό είναι εντελώς ανύπαρκτο. Από πλευράς των θεσμών δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού. Το ζήτημα δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να προκαλέσει δυσαρέσκεια εναντίον της κυβέρνησης και να το αξιοποιήσει πολιτικά ο κ. Μητσοτάκης».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι «αυτό που υπάρχει στο τραπέζι είναι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, τη θεσμοθέτηση του lock out και τις ομαδικές απολύσεις».

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έχει ήδη απορρίψει τη σχετική εισήγηση του ΔΝΤ και εργάζεται για να αποτρέψει τις ομαδικές απολύσεις και το lock out». «Θα τα καταφέρουμε, όπως καταφέραμε να αποτρέψουμε και την υλοποίηση άλλων δεσμεύσεων της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στους δανειστές, όπως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις», πρόσθεσε.

Όπως επεσήμανε, παράλληλα, η κυβέρνηση έχει θέσει στη διαπραγμάτευση το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, συμπληρώνοντας ότι εγγύηση για την πορεία των σχετικών διαβουλεύσεων είναι η παρουσία στη διαπραγμάτευση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, αλλά και της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου που θα ανταποκρίνεται στα υψηλά πρότυπα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, με αξιοποίηση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...