Πρόκληση Τσίπρα: Φορολογεί, ξεπουλά τα πάντα και μιλά για κοινωνική προστασία

701702-ts.jpg

02-06-2016 16:56

Αφού οδήγησε τον ελληνικό λαό στην ανέχεια υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα Grexit – Χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής επέρριψε ξανά ευθύνες στην αντιπολίτευση και στα ΜΜΕ

Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, σήμερα Πέμπτη (02/06).

«Αναμένουμε και την τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί η επαναφορά του waiver και τον Ιούλιο τα ελληνικά ομόλογα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΚΤ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε επιτυχία της κυβέρνησης τον κόφτη του χρέους υποστηρίζοντας πως απελευθερώνονται πόροι για την οικονομία. «Η δέσμευση ότι η Ελλάδα θα έχει όριο 15% όσον αφορά τις δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους αφήνει περιθώρια για την οικονομία. Αν υπήρχε νωρίτερα ο κόφτης χρέους θα είχαμε κερδίσει 103 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015», είπε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ωστόσο πως θα πανηγυρίσει όταν θα μειωθεί η ανεργία.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι με τη συμφωνία τελειώνει κάθε πιθανότητα για Grexit και ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή στις αγορές. «Ολοκληρώσαμε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού χωρίς να κόψουμε ούτε ένα ευρώ από τις κύριες συντάξεις.

Οι κανόνες που συμφωνήσαμε είναι από τους αυστηρότερους στην Ευρώπη και διασφαλίζουν την προστασία των δανειοληπτών», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια.

Ο κ. Τσίπρας άφησε εκ νέου αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης αλλά και ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης. «Γίναμε μάρτυρες μίας προσπάθειας ενοχοποίησης της κυβέρνησης μέσα από ένα συλλογικό παροξυσμό της αντιπολίτευσης», είπε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για λασπολογία.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η ελληνική κοινωνία είναι κουρασμένη και ταλαιπωρημένη από τα 6 χρόνια λιτότητας.

«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγεται μία πιθανότητα. Ανοίγεται μία προοπτική για δίκαιη ανάπτυξη η οποία οφείλει να έχει κοινωνικό πρόσωπο. Πρέπει να αντικατοπτρίζεται στη ζωή των πολιτών. Ο πλούτος που παράγεται πρέπει να διανέμεται, με προστασία των μισθώνΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...