Ο Πρόεδρος του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ.

343974-37adb7cf05e6eac0a1158fa137500f4e_l.jpg

01-06-2016 18:56

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού κ. Javier Senent, συνοδευόμενος από την Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων κ. Maria Alcazar Castilla και τον Επικεφαλής του Τμήματος Έκτακτης Ανάγκης κ. Inigo Villa Guerra, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ., όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Dr. Αντώνιο Αυγερινό. 

Παρούσα στη συνάντηση ήταν επίσης η Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας κυρία Ζέφη Θανάσουλα.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε πολύ θερμό κλίμα, με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. να εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη του προς τον Ερυθρό Σταυρό της Ισπανίας για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στη χώρα μας, και ιδίως στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθ’ όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Η συνδρομή του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού σχετίζεται κυρίως με την αποστολή και στελέχωση ιατρονοσηλευτικών μονάδων παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αρχικά στα νησιά της Σάμου και της Χίου (οι οποίες στη συνέχεια παρεδόθησαν στον Ε.Ε.Σ.), ενώ αυτή τη στιγμή αντίστοιχες μονάδες λειτουργούν στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων στον Σκαραμαγκά και τη Ριτσώνα.

Ο Πρόεδρος του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, αφού επιβεβαίωσε στον κ. Αυγερινό την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη του προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αλλά και στον ίδιο προσωπικά, απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. να επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον τη χώρα της Ισπανίας, προκειμένου να διερευνήσουν τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας των δύο Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού σε τομείς πέραν του μεταναστευτικού-προσφυγικού, όπως λόγου χάρη σε αυτόν της κοινωνικής ένταξης και υποστήριξης ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.ΠΗΓΗ : Onmed.gr


loading...