Ποιοι υπουργοί κρύβονται πίσω από τη σκανδαλώδη διάταξη για τις offshore;

701269-ypoyrgiko_symboylio_-_syriza_-_proto_1.jpg

01-06-2016 9:33

Όλο το ζουμί της βρώμικης και συνάμα θολής ιστορίας με τις offshore των πολιτικών βρίσκεται σε δυο βασικά ζητήματα:

Του Κώστα Τσιτούνα 

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι αυτοί που έπρεπε να κάνουν τη «δουλίτσα» τους και να καλύψουν τα ίχνη τους, τα κατάφεραν μια χαρά. 

Ακόμα δηλαδή κι αν κινηθεί κάποια διαδικασία εναντίων υπουργών ή βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε εξωχώριες εταιρίες, πρακτικά θα… πέσουν στα μαλακά, αφού θα ισχύσει η αρχική σκανδαλώδης διάταξη και όχι η ακύρωσή της εις την οποία προέβη η κυβέρνηση μετά το σάλο που δημιουργήθηκε. 

Συμπέρασμα: Όσοι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα ενδέχεται να διαθέτουν offshore εταιρείες, θα τη βγάλουν «καθαρή» και θα συνεχίσουν να είναι φίλοι και συνεργάτες του Πρωθυπουργού. 

Μην μπείτε στη διαδικασία να αναρωτηθείτε αν υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί. Τα παραδείγματα είναι αρκετά. Από όλο το πολιτικό φάσμα, από τα δεξιά μέχρι τα αριστερά του κοινοβουλίου. 

Όμως τώρα κυβερνά η αριστερά της ελπίδας, μαζί με το πατριωτικό μόρφωμα της δεξιάς και άρα το ενδιαφέρον στρέφεται πρωτίστως σε αυτούς που ας μην ξεχνάμε είναι και «διώκτες της διαπλοκής».

Ποιοι από τους σημερινούς κυβερνώντες έχουν απασχολήσει αρνητικά την ειδησεογραφία μέσω της εμπλοκής τους σε υποθέσεις θολών οικονομικών δραστηριοτήτων; 

Αρκετοί. 

Ποιους να πρωτοθυμηθώ; 

  • Αυτόν που ξέχασε να δηλώσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ στη δήλωση του πόθεν έσχες; 
  • Αυτόν που έκανε εταιρίες στην Αγγλία την ώρα που χαροπάλευε ο πατέρας του για να μεταβιβάσει τα κότερα; 
  • Ή τον άλλο που είχε επενδύσει σε ξένα funds (βλέπε Blackrock και JP Morgan) και μας έλεγε ότι τα λεφτά είναι του μπαμπά του; 

Από όπου και να τους πιάσεις λερώνεσαι. 

Επειδή όμως δεν ζούμε σε μια κοινωνία αγγέλων, καλό θα ήταν η λαλίστατη κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Όλγα Γεροβασίλη να μας πει αναλυτικά ποιοι υπουργοί και βουλευτές του κοινοβουλίου έχουν χρήματα σε εταιρείες του εξωτερικού. 

Οι βαρύγδουπες «κορώνες» περί απόσυρσης της διάταξης δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω στην ενημέρωση του ελληνικού λαού. 

Ας μας πουν για το ζουμί της υπόθεσης κι ας αφήσουν τις αστείες δικαιολογίες, αντίστοιχες με αυτές του Γκίκα Χαρδούβελη που εν μέσω κρίσης και όντας υπουργός Οικονομικών έσπαγε τα λεφτά του σε μικροποσά και τα μετέφερε μέσω ίντερνετ σε τράπεζες του εξωτερικού. ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...