Χάος σε ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ -Αδειοι οι δρόμοι και τα μαγαζιά


29-06-2015 10:49
Χάος σε ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ -Αδειοι οι δρόμοι και τα μαγαζιά Εδώ και λίγη ώρα ορισμένα ΑΤΜ άρχισαν να δίνουν ξανά χρήματα, έως 60 ευρώ, που είναι και το ανώτατο όριο που τέθηκε λόγω των capital controls.

Κάνουμε LIKE και SHARE στη σελίδα ”OXI στον Εθνικό Διχασμό” και στέλνουμε μήνυμα!

Σε αυτά τα ΑΤΜ, (κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και στην Καλλιθέα) επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς πολίτες τα… πολιορκούν και στήνονται στην ουρά προκειμένου να τραβήξουν τα 60 ευρώ που δικαιούνται βάσει του πλαφόν.

Αδειοι δρόμοι στην Αθήνα

Εντωμεταξύ, «παγωμάρα» επικρατεί από το πρωί, πρώτη ημέρα με τις τράπεζες κλειστές και την επιβολή των capital controls, σε όλη την αγορά. Αδειοι δρόμοι, άδεια μαγαζιά, βενζινάδικα χωρίς καύσιμα συνθέτουν την εικόνα της πρωτεύουσας.

Η σημερινή ημέρα, μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να σύρει τη χώρα σε δημοψήφισμα και την κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο των τραπεζών και ταυτόχρονη επιβολή capital controls είναι πολύ διαφορετική για όλη τη χώρα.

Η αγορά από το πρωί έχει παγώσει εντελώς, εκτός από τα σούπερ μάρκετ όπου επικρατεί το αδιαχώρητο για μια ακόμη ημέρα. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα της άδειας Ερμού όπου εκτός από τους ελάχιστους τουρίστες δεν κυκλοφορεί κανένας άλλος.

Η ίδια… ερημιά και στους δρόμους, όπου η μειωμένη κίνηση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Χίλτον στις 11:00

Ερημιά στην Καλλιρόης στις 11:15

Αδεια και η Συγγρού στις 11:15

Ξέμειναν από καύσιμα τα μισά πρατήρια

Σε αντίθεση με χθες όπου στα πρατήρια υγρών καυσίμων υπήρχαν ατελείωτες ουρές, σήμερα η εικόνα δεν είναι αντίστοιχη. Και αυτό γιατί στα περισσότερα πρατήρια έχουν τελειώσει τα καύσιμα. Το πρόβλημα με τις ελλείψεις κλιμακώθηκε μετά την ανακοίνωση για κλείσιμο των τραπεζών και capital controls καθώς οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις παραγγελίες που έχουν κάνει λόγω των προβλημάτων στο τραπεζικό σύστημα. Αποτέλεσμα αυτού, πάνω από τα μισά πρατήρια στην Αττική να είναι κλειστά.

Αυτή είναι η εικόνα που αντιμετωπίζουν πολλοί οδηγοί σε πολλά πρατήρια καυσίμων από το πρωί…

Χαμός και στα σούπερ μάρκετ -Τρέχει ο κόσμος να ψωνίσει προμήθειες

Με την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον στο σημείο μηδέν, ο κόσμος είναι σε κατάσταση πανικού και εκτός από τις ουρές στα ΑΤΜ και στα σούπερ μάρκετ γίνεται το αδιαχώρητο. Συσκευασμένα τρόφιμα -όσπρια, ρύζι, μακαρόνια κλπ-, κονσέρβες, ακόμα και ψωμί του τοστ εξαφανίζονται σε χρόνο ρεκόρ από τα ράφια.

Ενδεικτικό είναι ότι το Σάββατο -αμέσως μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα- στα σούπερ μάρκετ επικράτησε πανικός. Μάλιστα άνθρωποι με γνώση της αγοράς είπαν στο iefimerida.gr πως το Σάββατο στα σούπερ μάρκετ οι αυξήσεις στις πωλήσεις κινήθηκαν από 33% έως 37%. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιοι μιλούσαν ακόμα και για πωλήσεις που θύμιζαν ημέρες Χριστουγέννων.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης: