Ο Τσίπρας βλέπει ανάπτυξη της οικονομίας μέσα στο 2016

700060-tsipras-poutin.jpg

27-05-2016 20:19

Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016 εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Οι οικονομικοί δείκτες αποδείχθηκαν πολύ καλύτεροι από τις προβλέψεις. Αναμένουμε ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2016. Ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη θετική έκβαση της συνάντησης του Eurogroup και την προσδοκώμενη αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας με την ψήφιση ενός νέου επενδυτικού νόμου, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ξεπεράσουμε τις προσδοκίες ακόμη μια φορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, με αφορμή την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, μια σημαντική συμφωνία μεταξύ της ρωσικής εταιρείας Rosneft και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου.

«Αναφορικά με τον τομέα της ενέργειας, επιπρόσθετα με την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των εταιρειών Edison-ΔΕΠΑ-Gazprom, μια ακόμη σημαντική συμφωνία πρόκειται να υπογραφεί σήμερα μεταξύ των εταιρειών Rosneft και Ελληνικά Πετρέλαια», συνέχισε ο Τσίπρας, συμπληρώνοντας:

«Σήμερα θα υπογράψουμε μια πολιτική διακήρυξη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να σημειώσει ακόμα πως θα πρέπει να ξεκινήσουν ξανά οι συζητήσεις για τη χαλάρωση των όρων χορήγησης βίζας προς τους Ρώσους πολίτες που ταξιδεύουν σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας των αλλαγών στην έκδοση βίζας εντός της ζώνης Σένγκεν, εντείναμε την εργασία των προξενείων μας στην Ρωσία προσελκύοντας δεκάδες νέους υπαλλήλους και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην υψηλή ζήτηση από τους Ρώσους υπηκόους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Παράλληλα, θεωρώ απαραίτητο, όπως έχω ήδη δηλώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι πρέπει να ξαναρχίσει ο διάλογος για την χαλάρωση των όρων χορήγησης βίζας για τους ρώσους πολίτες», υπογράμμισε.

Αφού υποστήριξε, δε, πως «οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και οι αντίστροφοι περιορισμοί που έχει επιβάλει η Μόσχα σε κράτη-μέλη της ΕΕ επηρεάζουν την συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας και θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να επιδιωχθούν σε αρκετούς τομείς, όπως η ενέργεια», ο Τσίπρας κατέληξε πως: «Μόσχα και Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τον πολιτικό διάλογο σε κρίσιμο περιφερειακά ζητήματα, όπως η Συρία».

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...